CHARAKTERYSTYKA
Ta 100% włoska oliwa z oliwek extra vergine, jedna z doskonałości produkcji Pantaleo, przywraca nienaruszony zapach zdrowych oliwek zebranych z rośliny we właściwym momencie dojrzałości, gdy ich wspaniały kolor zmienia się z zielonego na brązowy. Nigdy nie jest agresywna, charakteryzuje się zrównoważonym charakterem.
AROMAT I SMAK
100% włoska oliwa z oliwek extra vergine o zapachu świeżych oliwek, gorzkim i pikantnym smaku o średniej intensywności.
SPOSÓB UŻYCIA
100% włoska oliwa z oliwek extra vergine idealna na surowo do wzbogacania sałatek, roślin strączkowych, mięsa, ryb, surowych lub grillowanych warzyw i bruschetty. Doskonała do przygotowywania sosów, takich jak majonez i w każdym rodzaju pesto (bazylia, cukinia, orzechy włoskie, pistacje lub suszone pomidory).
PRZECHOWYWANIE
Aby zachować wszystkie właściwości produktu, zalecamy przechowywanie go w zamkniętej butelce w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła, w temperaturze od 18°C do 22°C. |