Anchois z Morza Kantabryjskiego – Konserwowane w oliwie z oliwek – Angelo Parodi

19,50 

Anchois w oliwie z oliwek z Morza Kantabryjskiego „Angelo Parodi”: doskonałość i niepowtarzalny smak.

Anchois Angelo Parodi z Morza Kantabryjskiego to autentyczny przysmak pochodzący z jednego z najbardziej znanych obszarów morskich na świecie. Ekspercko łowione w Morzu Kantabryjskim w miesiącach kwietniu i maju, idealnym okresie na pozyskanie najlepszej jakości ryb (w ruchu i przed tarłem), te anchois są ręcznie robione na świeżo. Proces ten zapewnia, że ​​charakterystyczny smak anchois może być doceniony, oferując niezrównane kulinarne doznania. Wybierz anchois Angelo Parodi z Morza Kantabryjskiego, aby delektować się doskonałością i wyjątkową jakością tego morskiego skarbu.

Waga: 50 gr. |

Na stanie

Description

Nie tylko tuńczyk, makrela, anchois, sardynki i łosoś. Angelo Parodi oferuje wiele innych specjałów, takich jak tuńczyk fregata (tombarello) i brzuch tuńczyka (ventresca). Te przysmaki zostały wybrane do delektowania się nimi samodzielnie lub do przygotowania przepisów, które zrobią wrażenie na gościach.

Od 1888 roku, doświadczenie tak duże jak ocean.

Historia Angelo Parodiego rozpoczęła się, gdy XIX wiek dobiegał końca. Był rok 1888, a fascynacja morzem wciąż przyciągała wielu żeglarzy i młodych mężczyzn z całego świata.
Codziennie łodzie opuszczały swoje cumowiska w porcie Genui i wypływały na ryby. Były to łodzie należące do osobowości, która miała tworzyć historię miasta i nie tylko.
Nazywał się Angelo Parodi, był przedsiębiorczym człowiekiem geniusza, który postanowił poświęcić wszystkie swoje wysiłki połowom tuńczyka i konserwowaniu.
To były lata pełne przygód, kiedy morze wymagało wielkiej odwagi, a inwestycje przedsiębiorcze mogły spotkać się z sukcesem lub porażką w bardzo krótkim czasie.

Angelo Parodi zidentyfikował odpowiednie porty, z których można było pozyskiwać surowce, wybrał najlepsze odmiany ryb i zbudował fabryki, powierzając je miejscowej ludności, która była zarówno chętna do pracy, jak i wdzięczna. Stopniowo Angelo Parodi zrozumiał, jak najlepiej konserwować ryby, a produkty w puszkach zyskały coraz szersze uznanie.

Dzisiaj, ponad 100 lat później, Angelo Parodi nadal podtrzymuje sekrety tradycji zapoczątkowanej przez jej założyciela, przynosząc na nasze stoły doskonałość tuńczyka i konserw rybnych, takich jak tuńczyk, makrela, anchois, sardynki i łosoś.

Po starannej selekcji połowu, najlepsze tłuste ryby z wybrzeży Morza Śródziemnego i Atlantyku są nadal powoli leżakowane, aby w pełni uwydatnić ich smak. Istnieje pełna świadomość znaczenia środowiska i dobrostanu fauny morskiej, a entuzjazm dla tego, co robią spadkobiercy Angelo Parodiego dzisiaj, jest taki sam, jak w 1888 roku.

Barbastel importuje i dystrybuuje Angelo Parodiego w Polsce. |

Informacje dodatkowe

Kraj