Czerwone wino – Mora di Rovo Lambrusco Maestri – Corte Beneficio – Włoskie

59,00 

Out of Stock

Winogrona, zbierane ręcznie, są umieszczane w całości w beczkach, aby odpocząć. Tutaj dojrzewają przez 10 – 15 dni przy użyciu techniki Maceracji CarbonIc. W tym okresie produkt nabiera aromatów i smaku typowego dla „VINO NOVELLO”. Następnie winogrona podążają tradycyjną drogą powstawania niesamowitego wina. Fermentacja kończy się w kontrolowanej temperaturze w stalowych beczkach.

Pasjonaci, którzy smakują Wino o głębokim fioletowo-czerwonym kolorze, z fioletowymi refleksami mogą wyczuć smak wyróżniający typowe wskazówki techniki maceracji węglowej: macerowane czerwone owoce z nutami jeżyny, świeże kwiaty; połączone razem dają niespotykany efekt. Na wykończeniu, charakterystyczna nuta winorośli LAMBRUSCO MAESTRI. Smak jest słusznie garbnikowy, miękki, intensywny i trwały.

Brak w magazynie

Kategoria:

Description

Firma powstała pod koniec lat 60. dzięki pracy rodziny Barison, która pochodzenia weneckiego ma wino w tradycji od pokoleń. Pasję tę zapoczątkował  okres pracy Augusto w Reims w Szampanii. Wrócił on do Włoch i osiedlił się w rejonie Ferrary, kontynuował tam swoją pasję w uprawie, Annalisa, córka, która obecnie prowadzi firmę, dorastała w rodzinie chłopskiej, która wciąż żyje głównie z pracy w winnicy i przy żniwach, co sprawia że produkcje wina mają we krwi.

Winnica „Corte Beneficio” jest częścią obszaru winiarskiego „Emilia” o typowym oznaczeniu geograficznym, kilka kilometrów od obszaru D.O.C. Bosco Eliceo i ma jedne z najbardziej reprezentatywnych odmian prowincji Ferrara i Emilia: Sauvignon blanc, Trebbiano Romagnolo, Lambrusco Maestri, Merlot i Fortana.

Wszystkie winogrona są zbierane ręcznie i produkowane zgodnie z regionalnymi dyscyplinami ochrony roślin w odniesieniu do środowiska i zdrowia konsumenta

Informacje dodatkowe

Rodzaj

Kolor

Pojemność

Kraj

Pasuje do

Metoda produkcji

Producent

Szczep

Zawartość alkoholu

Słodycz wina