Prosto z drzewa na stół: jakość bez kompromisów
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (ang. EVOO, czyli Extra Virgin Olive Oil) jest jednym z najważniejszych składników diety śródziemnomorskiej. Bogata w wartościowe składniki odżywcze, każda odmiana posiada własną charakterystykę smaku i zapachu w zależności od użytej do wytłoczenia oliwki – jej rodzaju i miejsca świata, w którym wyrosła.
Barbastel wybiera i sprowadza do Polski oliwy z różnych krajów, a wytypowane do sprzedaży produkty cechuje wyjątkowa jakość, którą poczuć można od pierwszego gotowania. W nawiązaniu do misji firmy najlepsza gatunkowo oliwa nie jest traktowana jak produkt egzotyczny, który musi dużo kosztować: nasze oliwy dostępne są do kupienia w przystępnych cenach i różnych pojemnościach.
W trosce o zadowolenie naszych klientów oferujemy także możliwość spróbowania oliwy przed kupieniem – wystarczy osobiście odwiedzić naszą warszawską siedzibę.