Tagliatelle Mezzanelle – Włoski makaron jajeczny – Andalini – 250 gr.

10,00 

Mezzanelle tagliatelle to bardzo cienkie paski jajecznego ciasta (niecałe 2 mm grubości), o płaskim przekroju, które uwiodą każdego swoją delikatnością.
Z szorstkiego i pełnego ciasta o bardzo małej grubości, powstaje makaron o delikatnej konsystencji i niepowtarzalnym smaku makaronu jajecznego.

Na stanie

Kategorie: ,

Description

Składniki:

Jajka

– 100% włoskiej pszenicy durum

Duma kuchni Emiliańskiej, jajeczny makaron andaluzyjski nadal jest wytwarzany zgodnie ze starożytną recepturą: jaja z gospodarstw stosujących wyłącznie naturalne pasze, odpowiednia lekkość ciasta i staranny proces suszenia nadaje ciastu szorstką i porowatą strukturę.

Od 1956 roku Andalini produkuje makarony w Cento, w pobliżu takich miast jak Ferrara, Bolonia i Modena, gdzie narodziła się tradycyjna kuchnia Emilia i „makaron jajeczny”.