Tagliatelle Paglia e Fieno – Włoski makaron jajeczny – Andalini – 250 gr.

11,00 

Tagliatelle Paglia e Fieno pochodzi z połączenia żółtego i zielonego tagliatelle, powstającego przez dodanie szpinaku do tradycyjnego ciasta.
Rezultatem jest bardzo smaczne przeplatanie się kolorów i smaków, które daje radość przy codziennym stole.

Na stanie

Kategorie: ,

Description

Składniki:

Jajka

– 100% włoskiej pszenicy durum

Duma kuchni Emiliańskiej, jajeczny makaron andaluzyjski nadal jest wytwarzany zgodnie ze starożytną recepturą: jaja z gospodarstw stosujących wyłącznie naturalne pasze, odpowiednia lekkość ciasta i staranny proces suszenia nadaje ciastu szorstką i porowatą strukturę.

Od 1956 roku Andalini produkuje makarony w Cento, w pobliżu takich miast jak Ferrara, Bolonia i Modena, gdzie narodziła się tradycyjna kuchnia Emilia i „makaron jajeczny”.