Description
Antonio Garau, założyciel firmy na Sardynii, w której produkuje się sery sardyńskie z oddaniem i pasją od 1880 roku, zawsze dążąc do najlepszego smaku i wysokiej jakości. Wytwórnia skupia się na podążaniu drogą tradycyjną związaną z przetwórstwem mleka owczego i koziego, sztuki, w której umiejętności i kompetencje pasterzy idą w parze z badaniami smaku i najwyższej jakości typowej dla sardyńskiego sera pecorino. Używają tylko mleka z sardyńskich gospodarstw, gdzie zwierzęta jedzą spontaniczne zioła, trawy i typowe lokalne krzewy. Takie jest pochodzenie serów, naturalnie bogatych w kwasy tłuszczowe omega-3 i bardzo dobrych.
Szczere zaangażowanie dla sztuki produkcji sera, która pozwoliła czterem pokoleniom, Antonio Garau założycielowi, jego synowi Beniamino Garau, jego wnukowi Antonio Garau oraz jego prawnuczom Beniamino i Marinie Garau i obecnemu pokoleniu, stawić czoła z uporem i determinacją dwóm wojnom światowym i różnym kryzysom gospodarczym i finansowym, nigdy nie zapominając i kontynuując z dumą filozofię firmy: pasję, entuzjazm, nowe wyzwania i możliwości, w celu uzyskania najwyższej możliwej jakości produktów.