Oliwa z oliwek Extra Virgin – „Olio Q” – 100 ml puszka – Włoska

18,50 

Out of Stock

Wyprodukowana z odmian Ogliarola del Bradano, Coratina, Carolea, Frantoio i Leccino „Olio Q” to oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia o wysokiej zawartości polifenoli i bardzo niskiej kwasowości.
Zastosowanie oliwek odmian Carolea i Leccino nadaje delikatny średnio-owocowy smak, lekko pikantny. Rezultatem jest oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia o wysokiej jakości, o wciągającym smaku.
Jej przekonujący aromat sprawia, że „Olio Q” jest najważniejszym składnikiem diety śródziemnomorskiej, powszechnie znanym jako zdrowy i dobroczynny. Doskonale sprawdza się w każdej kuchni przy większości przygotowywanych posiłków.

Brak w magazynie

Kategoria:

Description

Pasja Stefano, Cosimo i Thomasa do oliwy z oliwek skłoniła ich do stworzenia nowej mieszanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, która gromadzi wszystkie najlepsze odmiany z obszaru Matera na południu Włoch.
Wzgórza otaczające Materę znajdują się w samym sercu włoskiego obszaru produkcji oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Ta żyzna kraina Bazylikata, na granicy z Apulią, jest bogata w historię i kulturę. Jej tradycje są silnie związane z jednym z najstarszych produktów kultury śródziemnomorskiej: oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.

„Olio Q” powstaje w wyniku skrupulatnej selekcji pięciu rodzajów oliwek.
„Q” jest synonimem Jakości, ale także Ilości, czyli idealnego dozowania różnych smaków pochodzących z różnych odmian oliwek.
Możesz znaleźć smaczne i gorzkie smaki Coratiny. Mocny, ale zrównoważony aromat oliwek Frantoio. Owocowy i wciągający smak Ogliarola del Bradano. Słodycz Carolei i delikatna delikatność Leccino.

Informacje dodatkowe

Kraj