Miód leśny – Conapi – Włoski – 400 gr.

42,00 

Miód leśny wyróżnia się swoimi dobrze scharakteryzowanymi właściwościami. Naturalnie płynny i bursztynowy, ma zauważalnie mniej słodki smak niż inne miody i jest bardzo wszechstronny w połączeniach gastronomicznych.

Nie jest pasteryzowany, dzięki czemu zachowuje wszystkie swoje odżywcze i korzystne właściwości w nienaruszonym stanie.

Miód nie nadaje się do karmienia niemowląt poniżej 12 miesiąca życia.

Na stanie

Kategorie: ,

Description

Kolor: bardzo ciemny.
Skłonność do krystalizacji: bardzo niska.
Smak: średni, ciepły karmelizowany i roślinny (suszone pomidory, przetwory pomidorowe).
Aromat: podobny do zapachu, ale oprócz ciepłych nut karmelizowanych, które zawsze są obecne, może zawierać nuty roślinne lub owocowe, przetworzone owoce (suszone śliwki) lub aromaty drzewne.
Smak: lekko słodki (słodki podobny do słodu), słabo lub średnio kwaśny, gorycz niewyczuwalna.
Zastosowanie: jest to specyficzny miód, który może spodobać się tym, którzy twierdzą, że miodu nie lubią, np. do słodzenia i aromatyzowania mleka i jego przetworów. Ze względu na swój aromat, szczególną konsystencję i odporność na gotowanie nadaje się również do zastąpienia karmelu w wielu różnych preparatach, które go przewidują.

Informacje dodatkowe

Kraj