Krem migdałowy do smarowania – Evergreen Sicily – Włoski – 190 gr.

26,80 

Niepowtarzalny smak najlepszych sycylijskich migdałów, powoli mielonych i delikatnie prasowanych, a następnie zamkniętych w bardzo delikatnym słodkim kremie bez barwników.

Do delektowania się chlebem, ciasteczkami, naleśnikami, croissantami i wnętrzem biszkoptu. W kawie (łyżeczka jako alternatywa dla cukru). Polecany również do nadziewania tart, brioszek i wypieków (stosować na zimno po upieczeniu). |

Na stanie

Description

Evergreen, rodzina rzemieślników, którzy od 1960 roku przekazują pasję do uprawy pistacji zielonej z Bronte. To Nunzio podjął pierwsze kroki w kierunku wprowadzenia na rynek tego znanego owocu. W 1970 roku Pietro postanowił zrealizować projekt swojego ojca, zakładając Evergreen, które obecnie ma około 10 hektarów gajów pistacjowych, które gwarantują duże ilości produktu co dwa lata. Nie tylko uprawa, ale także transformacja, oferująca odmiany produktów od słodkich do pikantnych, na bazie pistacji, migdałów i orzechów laskowych.

Tradycja i innowacja

Rodzina Bonaccorso urodziła się i nadal żyje zanurzona w gajach pistacjowych. Tradycyjne metody uprawy i transformacji z przeszłości są przestrzegane, gwarantując wysokie standardy jakości, dzięki starannym okresowym kontrolom ziemi, laboratoriów i samych produktów. Polityka firmy opiera się na trzech podstawowych punktach: Jakość, Pochodzenie, Higiena. |

Informacje dodatkowe

Kraj