Wino

  • Białe wino - Tete de Crabe AOC - Mercier - Francuskie
    72,00 

    Początkowo wino Tête de Crabe jest szczególnie aromatyczne dla nosa dzięki winogronom Sauvignon Blanc. Na podniebieniu wino daje smak owocowy, z wyczuwalnymi nutami brzoskwiń i cytrusów, pozostając jednocześnie wytrawne i świeże. Z biegiem czasu wino traci swoją żywotność, a aromaty moreli, pigwy i miodu, typowe dla Chenin Blanc, pojawiają się.

    Idealnie pasuje do talerza owoców morza i skorupiaków.

  • 53,00 

    Wino rubinowoczerwone, młode i świeże z nutami smakowymi pełnymi czerwonych jagód i z lekko pikantnym końcem aczkolwiek wciąż przyjemnie gładkim i orzeźwiającym. Wyjątkowe wino z jedwabistymi taninami i długim finiszem. 100% Barbera

  • Musujące wino - Prosecco Extra Dry DOC - Parolvini - Włoskie
    62,00 

    Winogrona są poddawane miękkiemu tłoczeniu, bez obierania skórek i bez maceracji. Fermentacja odbywa się w niskich temperaturach 16-18°C, bardzo powoli i przy pracy z wybranymi drożdżami. Perlaga jest oczyszczana w specjalnych uszczelnionych hermetycznie miejscach zgodnie z techniką znaną jako „Metoda Charmat”.

    Słomkowożółty kolor wina o intensywnie kwiatowym zapachu, jest on owocowy, trwały i przyjemny. Wytrawny, harmonijny oraz lekko pikantny smak, z przyjemnym posmakiem jabłka.

  • Czerwone wino - Rosso dei Falezza IGT - Tenute Falezza - Włoskie
    126,50 

    Konsekwentne na podniebieniu, pełne, miękkie i dobrze zrównoważone, o intensywnym i aromatycznym smaku, wzmocnionym z czasem.  Zawartość alkoholu jest dobrze zbalansowana z jedwabistymi i miękkimi taninami, które wzbogacają charakterystykę tego królewskiego wina.  Kolor jest złożony rubinowoczerwony z delikatnymi refleksami granatu.  Idealne do dań głównych z duszonych mięs, dziczyzny futerkowej i skrzydlatej oraz twardych i pikantnych serów.

  • Czerwone wino - Syrah Terre Siciliane IGP - Villa Marin - Włoskie
    56,90 

    Intensywne czerwone wino, z fioletowymi odcieniami i owocowym charakterystycznym zapachem czarnych owoców, takich jak jeżyna, jagoda, malina i porzeczka oraz przyprawy, wśród których widoczny jest czarny pieprz. W ustach ma dobrą strukturę i trwałość, jest miękki i dość świeży, przyjemny i aksamitny, średnio garbnikowy. To eleganckie wino jest szczególnie odpowiednie do potraw gotowanych, pieczonych i grillowanych mięs. Idealne wino również jako aperitif lub po posiłku, szczególnie ze średnio przyprawowymi serami.

  • Różowe wino - Dons Brut PDO - Skaersogaard - Duńskie
    248,00 
    Skærsøgaard Vin to pierwsza licencjonowana winnica w Danii, położona przy wiosce Dons w pobliżu miasta Kolding. Winnica jest własnością Svena Moesgaarda. W okresie żniw liczni wolontariusze pomagają przynieść zbiory do domu. W sumie 30.000 winorośli uprawia się w niesamowitym miejscu na około 10 hektarach ziemi. Winnica znajduje się w pierwszym…
  • Czerwone wino - Amarone Valpolicella DOCG - Tenute Falezza - Włoskie
    197,00 

    Kolor wina to głęboka rubinowa czerwień, z przyjemnym pomarańczowym odcieniem spowodowanym procesem dojrzewania. Trwały i miękki smak z dobrze wyważonymi taninami  to dobrze zbudowane wino pozostawiające  usta czyste i przyjemnie usatysfakcjonowane. Idealne z pieczonymi mięsami, dziczyzną, dobrze przyprawionymi i pikantnymi serami.  Doskonałe jako wino medytacyjne, którym można się delektować w dobrym towarzystwie.

  • Czerwone wino - Mora di Rovo Lambrusco Maestri - Corte Beneficio - Włoskie
    59,00 

    Winogrona, zbierane ręcznie, są umieszczane w całości w beczkach, aby odpocząć. Tutaj dojrzewają przez 10 – 15 dni przy użyciu techniki Maceracji CarbonIc. W tym okresie produkt nabiera aromatów i smaku typowego dla „VINO NOVELLO”. Następnie winogrona podążają tradycyjną drogą powstawania niesamowitego wina. Fermentacja kończy się w kontrolowanej temperaturze w stalowych beczkach.

    Pasjonaci, którzy smakują Wino o głębokim fioletowo-czerwonym kolorze, z fioletowymi refleksami mogą wyczuć smak wyróżniający typowe wskazówki techniki maceracji węglowej: macerowane czerwone owoce z nutami jeżyny, świeże kwiaty; połączone razem dają niespotykany efekt. Na wykończeniu, charakterystyczna nuta winorośli LAMBRUSCO MAESTRI. Smak jest słusznie garbnikowy, miękki, intensywny i trwały.

  • Musujace wino - Prosecco Extra Dry DOC - Parolvini - Włoskie
    19,90 

    Winogrona są poddawane miękkiemu tłoczeniu, bez obierania skórek i bez maceracji. Fermentacja odbywa się w niskich temperaturach 16-18°C, bardzo powoli i przy pracy z wybranymi drożdżami. Perlaga jest oczyszczana w specjalnych uszczelnionych hermetycznie miejscach zgodnie z techniką znaną jako „Metoda Charmat”.

    Słomkowożółty kolor wina o intensywnie kwiatowym zapachu, jest on owocowy, trwały i przyjemny. Wytrawny, harmonijny oraz lekko pikantny smak, z przyjemnym posmakiem jabłka.

  • Białe wino - Sweet Gold PDO - Skaersogaard - Duńskie
    250,00 
    Skærsøgaard Vin to pierwsza licencjonowana winnica w Danii, położona przy wiosce Dons w pobliżu miasta Kolding. Winnica jest własnością Svena Moesgaarda. W okresie żniw liczni wolontariusze pomagają przynieść zbiory do domu. W sumie 30.000 winorośli uprawia się w niesamowitym miejscu na około 10 hektarach ziemi. Winnica znajduje się w pierwszym…
  • Czerwone wino - Recioto Valpolicella DOCG - Tenute Falezza - Włoskie
    115,00 

    Typowe słodkie czerwone wino.  Podczas zbiorów winogron wybierane są tylko najlepsze kiście, które następnie pozostawia się do wyschnięcia do stycznia lub lutego.  Dojrzewanie w drewnianych beczkach, uwydatnia cechy tego wyśmienitego wina.

    Słodycz i ciepło, pozostawia usta czyste i przyjemnie usatysfakcjonowane.  Jako typowe wino deserowe doskonale komponuje się z deserami czekoladowymi lub wytrawnymi ciastami, a także z dobrze przyprawionymi i pikantnymi serami.  Jest doskonałe jako „wino medytacyjne”, którym można się delektować w dobrym towarzystwie.

  • Spritz Italian aperitiv
    57,00 

    Wino musujące metodą Charmat, po której następuje całkowicie naturalna aromatyzacja. Wiecznie zielony wśród włoskich alkoholowych aperitifów, Nobilspritz doskonale łączy w sobie zapachowe nuty białych i egzotycznych owoców, typowe dla wina musującego, z którego się składa, z cytrusowymi i ziołowymi nutami o naturalnych aromatach. W ustach świeży, miękki z przyjemnym gorzkim finiszem. Idealny o każdej porze dnia, jest znakomitym aperitifem i dobrze komponuje się z półmiskami mieszanych wędlin, serów i pikantnych przekąsek wszelkiego rodzaju.

    Wlej Nobilspritz do dużej szklanki, dodaj lód (bez lodu, podawaj w temperaturze 8°) i aperitif jest gotowy!! Plasterek pomarańczy sprawia, że jest bardziej egzotycznie 😉

    Jedna butelka przeznaczona jest na 5 szklanek.