ZABOV jest liderem w kategorii likierów jajecznych na rynku włoskim. Znany na całym świecie dzięki delikatnemu, charakterystycznemu smakowi włoskiej brandy. Dobrze zbalansowany i przyjemnie lekki, to idealny likier na każdą porę dnia. Po kolacji w gronie przyjaciół, miła chwila relaksu w towarzystwie, przerwa na jaką zasługujesz po ciężkim dniu, ZABOV sam lub w połączeniu z innymi składnikami to świetne rozwiązanie. Idealny jako składnik koktajli lub deserów, dodatek do lodów, dodatek do kawy espresso. Zimny latem zapewnia uczucie orzeźwienia, a gorący zimą – rozgrzewa duszę… Jaki jest Twój ulubiony?
ZABOV o smaku kawy, to likier jajeczny Zabaglione w bardzo włoskim stylu. Dobór najlepszych ziaren z Afryki i Ameryki Południowej oraz umiejętne palenie zgodnie z włoską tradycją tworzą jego mocny, intensywny aromat. Szczególnie nadaje się dla tych, którzy cenią wyrafinowany smak, przywiązują wagę do przyjemności życia i są miłośnikami włoskich produktów.
Limoncello to bardzo delikatny tradycyjny likier, symbol Włoch, ciepłej temperatury i słońca; otrzymywany jest z naparu dwóch rodzajów skórek cytryn: tej z jeziora Garda, nadającej intensywny aromat i tej z południowych Włoch, zapewniającej siłę owocu. Latem należy podawać z zamrażarki, a zimą w temperaturze pokojowej.
Legenda Trentino opowiada ze szczytów włoskich Dolomitów historię zakonnika mieszkającego w lesie. Nazywano go bratem Crespino, ale wszyscy powszechnie nazywali go bratem Belinem (przystojny), ponieważ piękno jego twarzy nie zmieniło się przez lata. Po jego śmierci odkryto jego tajemnicę; w jego pokoju znaleziono wiele wazonów z czerwonymi porzeczkami, ulubioną potrawą brata Crespino.
35% tego specjalnego likieru o twardości 16° składa się z soku, prawdopodobnie niezwykłego soku z legendy…
Likiery owocowe Cappelletti charakteryzują się zamiłowaniem do tradycji i charakteryzują się świeżym sokiem z najlepszych owoców, tak aby zachować prawdziwy i autentyczny smak minionych lat. Synergia tradycyjnego rzemiosła i nowoczesnych technik zapewnia tworzenie produktów o wysokim poziomie jakości.
Kremowy likier pistacjowy, którego miłośnik pistacji nie może przegapić. Harmonia i równowaga prostych składników, takich jak pistacje, śmietana, alkohol i cukier, dopełniają słodkie i satysfakcjonujące doznania miękkości i treściwości typowego smaku pistacjowego;
Pistacje stosuje się zarówno w łupinach, jak i obrane, obecnie powszechnie stosuje się je w wyrobach cukierniczych, lodach, napojach oraz przy produkcji wędlin i przypraw.
Można go również stosować jako składnik do przygotowywania deserów lub do dekoracji lodów.
Ciekawe jest to, że pistacja może żyć nawet 300 lat.
Kremowy likier cytrynowy, harmonijny i zrównoważony dla wyrafinowanych i delikatnych podniebień.
Tradycyjny włoski, słodki likier cytrynowo-śmietankowy Crema al Limone Cappelletti produkowany jest według starej, tradycyjnej rodzinnej receptury, przy użyciu wyselekcjonowanych, naturalnych składników najwyższej jakości. Najlepsze skórki owoców dodane do mieszanki alkoholu i świeżego mleka nadają temu napojowi wyjątkowo wyrazisty charakter. Intensywność nut cytrynowych w nosie doskonale komponuje się ze słodkim i w pełni okrągłym smakiem na podniebieniu. Podawać na zimno.
Można go również stosować jako składnik do przygotowywania deserów lub do dekoracji lodów.
ZABOV o smaku czekoladowym, to likier jajeczny Zabaglione z mocną nutą kakao. Niepowtarzalna przyjemność płynąca z najlepszych mieszanek południowoamerykańskich plantacji stymuluje i wzmacnia likier, nadając mu niepowtarzalny smak czekolady. Gładka i kusząca konsystencja likieru jest wybierana i kochana przez młodych za lekkość.Mocno doprawiony o intensywnym smaku i pijany na gorąco, pobudza zmysły dorosłych.