Początkowo wino Tête de Crabe jest szczególnie aromatyczne dla nosa dzięki winogronom Sauvignon Blanc. Na podniebieniu wino daje smak owocowy, z wyczuwalnymi nutami brzoskwiń i cytrusów, pozostając jednocześnie wytrawne i świeże. Z biegiem czasu wino traci swoją żywotność, a aromaty moreli, pigwy i miodu, typowe dla Chenin Blanc, pojawiają się.
Idealnie pasuje do talerza owoców morza i skorupiaków.
Jest to szampan różowy, o aromatach arbuza, czerwonego soku agrestowego, clafouti z wiśniami i makiem. Szeroka paleta, która jest dodatkowo podkreślona przez bardziej upojne nuty ketmii i piwonii. Jako szampan przy deserze smakuje cudownie szczególnie tle tartaletki figowej i czarnych duszonych owoców. Mocne, ale nie narzucające się, tak właśnie smakuje wyśmienite Rosé.
Jest to szampan różowy, o aromatach arbuza, czerwonego soku agrestowego, clafouti z wiśniami i makiem. Szeroka paleta, która jest dodatkowo podkreślona przez bardziej upojne nuty ketmii i piwonii. Jako szampan przy deserze smakuje cudownie szczególnie tle tartaletki figowej i czarnych duszonych owoców. Mocne, ale nie narzucające się, tak właśnie smakuje wyśmienite Rosé.