Pełne czerwone wino z nutami wiśni oraz dojrzałej jeżyny leśnej, wytrawne, w ustach smakuje aksamitnie i świeżo z długim przyjemnym zakończeniem na podniebieniu. Wysokiej klasy wino, doceniane na międzynarodowych stołach, bardzo dobrze smakuje z daniami składającymi się z pieczonego mięsa bądź risotto.
Ręcznie zbierane winogrona są kruszone i prasowane. Wino pozostaje do dojrzewania w beczkach ze stali nierdzewnej przez około 4 miesiące, a następnie jest przygotowywane do lekkiej i drobnej piany, aby móc następnie spróbować go w lekko musującym wydaniu zapakowanym w butelce. Dla tych, którzy smakują wino o słomkowo-żółtej barwie, posiada urzekający zapach, który wyraża się nutami świeżych kwiatów i chrupiących owoców. Na podniebieniu czujemy pieszczotliwie małe bąbelki co również nadaje winu owocowy smak i świeżość.
Winogrono Pinot Grigio jest wczesną odmianą, która jest zbierana na początku zbiorów. Zabarwione owoce lekko na różowo przetwarzane na wino techniką delikatnego wyciskania, ściśle „na biało”. Fermentacja odbywa się w niskiej temperaturze (18-22°C) i przy użyciu wyselekcjonowanych drożdży.
Wino w kolorze słomkowożółtym z jasno zielonkawymi odcieniami. Zapach jest delikatny, przyjemny, ale intensywny. Charakterystyczny, z nutami kwiatów akacji. Wytrawne, uporządkowane i z zasadniczo harmonijnym smakiem. Odnajdzie się idealnie przy grillowanych rybach i skorupiakach.
Amarone Riserva to produkt zrodzony z chęci przeżycia podróży rozwoju, bez ograniczeń technicznych i czasowych. Oferuje równowagę pomiędzy mocą owoców a elegancją przekazywaną w miarę jak jego wyrafinowanie rozwija złożone i głębokie nuty. Czuć wyraźny bukiet suszonych winogron, owoce nasączone alkoholem i z przyjemnymi nutami korzennymi. To wino jest dumą i radością rodziny Falezza. W smaku wino to jest miękkie, intensywne, dobrze zbalansowane, pozostawia w ustach przyjemnie satysfakcjonujące odczucie. Idealne do solidnych dań mięsnych i dziczyzny, dobrze przyprawionych i pikantnych serów.
Smak jest wytrawny, ze słodkimi taninami, które czynią go aksamitnym i dobrze zbudowanym. Kolor to głęboka rubinowa czerwień. Idealne do dań głównych z duszonych mięs, dziczyzny futerkowej i skrzydlatej, twardych i pikantnych serów.
Kolor wina jest intensywnie czerwony z fioletowymi odcieniami. Zapach jest intensywny, przyjemny z nutą typowo ziołową, szczególnie u młodych okazów. Wraz ze starzeniem się wtórne zapachy są wzbogacane aż do klasycznego goudronu. Smak jest pełny, suchy, o średniej intensywności. Bardzo dobrze komponuje się z daniami mięsnymi, dziczyzną oraz przyprawianymi serami.
Wino Sauvignon Blanc ma kolor żółty z zielonkawymi refleksami. Bogate w egzotyczne smaki. Smaczne, trwałe i świeże z nutami owoców cytrusowych, moreli i brzoskwini. Idealny do dań bogatych w warzywa, szparagi, risotto i fettuccine z krewetkami i cytryną.