Pionierski produkt Kellogg’s Corn Flakes, jest oryginalny od 1906 roku.
Chrupiące, złote i smaczne płatki kukurydziane są rozkoszą dla podniebienia od ponad 100 lat. Prawdziwa legenda w świecie płatków śniadaniowych!
Kukurydza jest głównym składnikiem, z czterech, które tworzą płatki kukurydziane Kellogg’s.
Każdy pyszny płatek kukurydziany to ziarno prawdziwej złotej kukurydzy, dojrzewającej i naturalnie suszonej na polach.
Dojrzewa po 140 dniach na słońcu, a następnie spłaszcza się go i praży do perfekcji, aby uzyskać kultową złotą chrupkość.
Kukurydza używana w płatkach kukurydzianych Kellogg’s to odmiana uprawiana przez rolników w Argentynie, gdzie warunki są idealne do rozwoju upraw.
Odpowiedzialne pozyskiwanie oznacza, że Kellogg zweryfikował, że najlepsze praktyki środowiskowe i społeczne są wdrażane przez rolników i dostawców, którzy dostarczają nam kukurydzę do naszych płatków kukurydzianych Kellogg’s.
Wzbogacone o 8 składników odżywczych, w tym witaminę D, tiaminę (B1), ryboflawinę (B2), niacynę (B3), B6, kwas foliowy, B12 i żelazo. Jedna porcja płatków kukurydzianych Kellogg’s Corn Flakes zapewnia 50% dziennego spożycia witaminy D, która przyczynia się do utrzymania zdrowych kości.* Ponadto oryginalne płatki kukurydziane Kellogg’s Corn Flakes są całkowicie wolne od sztucznych barwników i aromatów.
*Zawiera 50% referencyjnej wartości odżywczej witaminy D na porcję. Ciesz się nimi jako częścią zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia.|