Doskonały pasztet z dorsza, produkowany w Portugalii z wysokiej jakości składników, co sprawia, że jest to pozycja obowiązkowa dla miłośników ryb lub tych, którzy chcą poznać nowe smaki i się nie rozczarować.
Słynne portugalskie sardynki o podwyższonym komforcie jedzenia – bez skóry i ości, w wysokiej jakości oliwie z oliwek z dodatkiem cytryny i bazylii. Sardynka zachowuje świeżość przez długi czas, a mieszanka cytryny, świeżej bazylii i oliwy z oliwek sprawia, że jest to idealne połączenie, które podkreśla smak sardynek.
Słynne portugalskie sardynki z wygodniejszym spożyciem – bez skóry i ości w sosie pomidorowym z olejem słonecznikowym. Sardynki zachowują swoją świeżość przez długi czas, a połączenie z sosem z pomidorów podkreśla ich smak.
Słynne portugalskie sardynki zakonserwowane w doskonałej jakości oliwie z oliwek z dodatkiem szczypty soli. Sardynka zachowuje swoją świeżość przez długi czas i charakterystyczny zapach Oceanu Atlantyckiego, który ją wyróżnia.
Słynne portugalskie sardynki o większym przyjemnością jedzenia – bez skóry i ości, zakonserwowane w doskonałej jakości oliwie z oliwek ze szczyptą soli. Sardynka zachowuje swoją świeżość przez długi czas i charakterystyczny zapach Oceanu Atlantyckiego, który ją wyróżnia.
Słynne portugalskie sardynki z nutą dymu, uzyskiwane z prawdziwego drewna według klasycznej metody rzemieślniczej produkcji. Zakonserwowana w doskonałej jakości oliwie z oliwek, sardynka zachowuje z biegiem czasu swoją świeżość i charakterystyczny zapach morza, który ją wyróżnia.
Wybrane filety z tuńczyka są powoli wędzone szlachetnym drewnem. Zanurzony w oliwie filet nabiera aromatu i delikatnych nut, zachowując z czasem świeżość. Rzemieślnicza metoda przetwarzania od 1912 roku jest gwarancją produktu wysokiej jakości. Składniki: Tuńczyk, oliwa, szczypta soli.
Cały kawałek tuńczyka, dojrzewający i zakonserwowany w najlepszej oliwie z oliwek; Tuńczyk Angelo Parodi świetnie nadaje się jako składnik dowolnego przepisu lub do spożycia samodzielnie. Aby zagwarantować produkt o doskonałym smaku, trzeba wiedzieć, jak wybrać najlepsze walory tuńczyka, ale także idealne miejsce i sezon połowowy. Angelo Parodi wybiera najlepsze odmiany, które rosną w wodach umiarkowanych, gdy mięso jest nieco grubsze, a mięśnie zwarte, ale nadal miękkie. Doskonałość smaku produktów gwarantuje ścisła kontrola jakości, wybór najlepszego tuńczyka, umiejętna technika krojenia i czyszczenia, a także odpowiednie sezonowanie.
Cały kawałek tuńczyka, dojrzewający i zakonserwowany w najlepszej oliwie z oliwek; Tuńczyk Angelo Parodi świetnie nadaje się jako składnik dowolnego przepisu lub do spożycia samodzielnie. Aby zagwarantować produkt o doskonałym smaku, trzeba wiedzieć, jak wybrać najlepsze walory tuńczyka, ale także idealne miejsce i sezon połowowy. Angelo Parodi wybiera najlepsze odmiany, które rosną w wodach umiarkowanych, gdy mięso jest nieco grubsze, a mięśnie zwarte, ale nadal miękkie. Doskonałość smaku produktów gwarantuje ścisła kontrola jakości, wybór najlepszego tuńczyka, umiejętna technika krojenia i czyszczenia, a także odpowiednie sezonowanie.
Bellini to najbardziej klasyczny z Long Drinków. Umiarkowanie alkoholowy i owocowy, świeży i lekki, jest pięknym symbolem elegancji i „savoir vivre”.
Aby uczcić wolność po drugiej wojnie światowej, napój ten jest dziełem Giuseppe Ciprianiego, założyciela w 1931 roku słynnego Harry’s Bar w Wenecji. Z biegiem lat Bar stał się miejscem spotkań pisarzy, malarzy, artystów, arystokratów, królów i królowych. Wśród nich: Katherine Hepburn, Gary Cooper, Peggy Guggenheim, Barbara Hutton, Giancarlo Menotti, Orson Welles, Frank Lloyd Wright, Truman Capote, Joe di Maggio i Ernest Hemingway…
Sława Bellini Long Drink rozeszła się po całym świecie do tego stopnia, że w latach 80-tych zaistniała konieczność stworzenia napoju o tych samych cechach, co oryginał przygotowywany w Wenecji, ale w sposób umożliwiający eksport do większych miast w Europie i za granicą.
Na zlecenie Ciprianiego Ca’ de La Pasina przygotowała w 1983 roku oryginalną bazę do napoju, która odniosła ogromny sukces na światowym poziomie. Do dziś serwuje się go na całym świecie, zarówno latem, jak i zimą, w ekskluzywnych barach i klubach.
Przygotowanie jest proste: wystarczy wlać do zimnej karafki schłodzoną butelkę wytrawnego wina musującego lub Prosecco DOC i słoik bazy Bellini Original, również zimnej; delikatnie wymieszać i przelać do kieliszków.
Barbastel jest dystrybutorem produktów Ca’ de la Pasina w Polsce.
Karczochy to wieloletnia roślina zielona, uprawiana przede wszystkim w krajach śródziemnomorskich. W kuchni wykorzystuje się jej pąki kwiatowe, najczęściej gotowane, a następnie marynowane w oleju.
Dodatek octu winnego sprawia, że są lekko kwaskowate, jednak dopiero po dodaniu do sałatek, wydobywa się ich prawdziwy smak. Karczochy są bogate w karoten oraz witaminy z grupy B i sole mineralne, przez co uważa się je za jedno z najzdrowszych warzyw.