Odmiana ryżu „Volano” charakteryzuje się tym że ziarna są długie, mocne i solidne, idealne do powolnego gotowania i aromatycznych potraw. Ryż doskonale nadaje się do robienia timbales, risotto, zup ale również do tworzenia dekoracji.
Tutaj oferujemy odmianę „Volano” w całej swojej 100% czystości, certyfikowaną jako produkt IGP z delty rzeki Pad. W miejscu, w którym rzeka styka się z morzem, czysta woda i wysoka mineralizacja nadają tej czystej odmianie ryżu wyjątkowe właściwości .
Odmiana ryżu „Carnaroli” jest znana jako najlepszy ryż do przygotowania słynnego włoskiego Risotto. Zgodnie z prawem, również inne ryże o podobnych cechach mogą być oznaczane jako „Carnaroli”. Tutaj oferujemy odmianę „Carnaroli” w całej swojej 100% czystości, certyfikowaną jako produkt IGP z delty rzeki Pad. W miejscu, w którym rzeka styka się z morzem, czysta woda i wysoka mineralizacja nadają tej czystej odmianie ryżu wyjątkowe właściwości.
Odmiana ryżu „Baldo” została opracowany w latach 70. przez krzyżowanie odmian Arborio i Riso Stirpe n.136. Jest to superdrobny ryż o cenionym smaku, który w najlepszym razie wchłania każdy rodzaj sosu. Idealny do risotto, zup i kremowych farszów.
Tutaj oferujemy odmianę „Baldo” w całej swojej 100% czystości, certyfikowaną jako produkt IGP z delty rzeki Pad. W miejscu, w którym rzeka styka się z morzem, czysta woda i wysoka mineralizacja nadają tej czystej odmianie ryżu wyjątkowe właściwości.
Odmiana ryżu „Arborio” jest znana jako czysty ryż. Włoska ikona, znana jest na całym świecie z tego, że jest wszechstronną i wyrafinowaną odmianą: długimi i perłowymi ziarnami, o wysokiej skrobi i idealną zarówno do kremów risotto, timbales jak i sałatek ryżowych.
Tutaj oferujemy odmianę „Arborio” w całej swojej 100% czystości, certyfikowaną jako produkt IGP z delty rzeki Pad. W miejscu, w którym rzeka styka się z morzem, czysta woda i wysoka mineralizacja nadają tej czystej odmianie ryżu wyjątkowe właściwości.
Wybór najlepszych włoskich przepisów na risotto gotowe w kilka minut. Bogaty i zbilansowany produkt odpowiedni dla Twojej rodziny.
Przepis dla 4 osób
Zawartość wsyp do garnka z 3-4 łyżkami oliwy z pierwszego tłoczenia i gotuj przez minutę. Dodaj szklankę białego wina, pozwól mu odparować, a następnie dodaj wodę (1 l). Gotuj przez 15 minut, często mieszając. Dopraw masłem i serem (w razie potrzeby).
Wybór najlepszych włoskich przepisów na risotto gotowe w kilka minut. Bogaty i zbilansowany produkt odpowiedni dla Twojej rodziny.
Przepis dla 4 osób
Zawartość wsyp do garnka z 3-4 łyżkami oliwy z pierwszego tłoczenia i gotuj przez minutę. Dodaj szklankę białego wina, pozwól mu odparować, a następnie dodaj wodę (1 l). Gotuj przez 15 minut, często mieszając. Dopraw masłem i serem (w razie potrzeby).