Ser

  • Parmigiano ser długo dojrzewający 24 miesiące
    52,80 115,50 

    Parmigiano Reggiano Montecoppe po 24 miesięcach osiąga idealny czas leżakowania. To najlepszy moment aby go posmakować i poczuć w nosie oraz na podniebieniu bogactwo zapachów i aromatów w idealnej równowadze.

    Dzięki długiemu leżakowaniu obok mleka i masła można wyczuć nuty roztopionego masła i skórki chleba. Obok nut suszonych owoców i przypraw pojawiają się świeże owoce i cytrusy. Ser ma nutę słodyczy, a konsystencja jest jednocześnie krucha i miękka.

    Parmezan z Montecoppe (Parmigiano Reggiano) jest produkowany w regionie Emilia Romagna z surowego mleka krów karmionych specjalną dietą. Następnie ser dojrzewa zgodnie z normami ChNP (chroniona nazwa pochodzenia).

  • Parmigiano Reggiano 66 miesięcy
    83,52 90,00 

    Tylko najlepsze krążki sera wybrane z rezerwatu Montecoppe dają Parmigiano Reggiano Montecoppe leżakujące ponad 66 miesięcy, co stanowi wyjątkową doskonałość.

    Produkt charakteryzuje się zwartą i kruchą konsystencją, bardzo intensywną słomkowożółtą barwą oraz trwałym smakiem.

    Doskonale komponuje się z zabarykadowanymi winami i alkoholami spirytusowymi, suszonymi owocami i sosami musztardowymi, takimi jak Mostarda di Pere Montecoppe.

    Parmezan Montecoppe (Parmigiano Reggiano) produkowany jest w prestiżowych, pagórkowatych regionach Emilia-Romania z surowego mleka własnych krów karmionych specjalną dietą.
    Następnie ser dojrzewa zgodnie ze standardami PDO (Protected Denomination of Origin).

    Składniki: MLEKO, sól, podpuszczka

  • Caciocavallo ser - Caseificio De Gennaro -mleko od włoskich krów
    47,50 

    Caciocavallo De Gennaro to półtwardy, ciągnący się ser, do którego używane jest włoskie mleko pochodzące od lokalnych krów rasy Agerolese.  Przed porcjowaniem ma kształt dużej gruszki z odstającą główką, o wadze 800-900 gramów.  Gładka i cienka skórka jest jadalna, ponieważ ser ma krótki okres dojrzewania, jest świeży i delikatnie pachnący; charakteryzuje się delikatnym i łagodnym smakiem.  Okres produkcji trwa cały rok.  Szczególnie ceniona jest produkcja z okresu wiosny, kiedy krowy pasą się na świeżych łąkach.

    Ser jest porcjowany na połówki i pakowany w woreczki próżniowe.  Minimalna waga gwarantowana 400 gr.

  • Kremy do serów Orto d'Autore
    28,50 

    Smaczne sery do smarowania w formacie Tris (3 x 100 g). Idealne do towarzyszenia wszystkim rodzajom sera i mięsa. Z dobrze wyjaśnionymi wskazówkami dotyczącymi łączenia w opakowaniu!

    Skomponuj swój ulubiony talerz serów i wędlin i połącz każdy z nich z fantastycznym sosem, który podkreśli ich smak.

    Do wszystkiego dołącz butelkę dobrego wina (Barbastel ma fantastyczne 😉 ) i smacznego! |

  • Parmezan Parmigiano Reggiano 36 miesięcy długo dojrzewający żółty twardy ser
    52,00 59,50 

    Parmigiano Reggiano Montecoppe w wieku 36 miesięcy nabiera intensywniejszej barwy, przechodząc od białej do wyraźnie słomkowej, lekko brązowej.

    Tekstura jest wyraźnie bardziej szorstka, z typowymi łuszczącymi się pęknięciami, a na podniebieniu smak jest bardziej złożony i lekko ostry, ale nigdy pikantny.

    Raczej wyczuwa się „ciepło” orzecha laskowego, pikantność bulionu mięsnego, pikantność i pieczenie.

    Idealne w towarzystwie kieliszka szampana lub dobrej Barbery lub Amarone della Valpolicella i podawane z dżemem morelowym.

    Parmezan Montecoppe (Parmigiano Reggiano) produkowany jest w prestiżowych, pagórkowatych regionach Emilia-Romania z surowego mleka własnych krów karmionych specjalną dietą.
    Następnie ser dojrzewa zgodnie ze standardami PDO (Protected Denomination of Origin).

    Składniki: MLEKO, sól, podpuszczka

  • O'Chiavcon ser - mleko od włoskich krów Agerolese
    37,00 

    Ser jedyny w swoim rodzaju, zrodzony z rodzinnej pamięci i wypracowany z myślą o przyszłości.  O’Chiavcon De Gennaro to ser z surowego mleka o miękkiej konsystencji, przyjemnie delikatny na podniebieniu, zachowuje swoje właściwości bez zmian nawet w przypadku średniego lub długiego dojrzewania.  Sprawdzony i uznany za ser o niepowtarzalnym smaku, nieporównywalnym z żadnym innym istniejącym serem.

    Minimalna waga gwarantowana 250 gr.

  • Wędzony ser Provolone - Mleko od włoskich krów Agerolese
    49,50 

    Wędzony ser  Provolone to półtwardy, ciągnący się ser twarogowy, średnio dojrzały, słodki i maślany.  Produkowany przez rodzinę De Gennaro z wykorzystaniem 20% mleka od krów rasy Agerolese, jest serem półdojrzewającym  przez okres około 4 miesięcy w słomie i wiórach bukowych.  Zapach i smak są intensywne i wyrazisty. Idealny ser do podawania jako przystawka i do pierwszych dań.

    Ser jest porcjowany na kształt ćwiartek i pakowany w woreczki próżniowe.  Minimalna waga gwarantowana to 260 gr.

  • Parmezan dojrzewający 12 miesięcy, oryginalny włoski Parmigiano Reggiano DOP
    38,34 99,40 

    Parmezan z Montecoppe (Parmigiano Reggiano) jest produkowany w regionie Emilia Romagna z surowego mleka krów karmionych specjalną dietą.
    Następnie ser dojrzewa zgodnie z normami ChNP (chroniona nazwa pochodzenia).

    W wieku powyżej 12 miesięcy ma bardzo miękką i elastyczną białą teksturę; jego smak przypomina słodycz mleka z wyraźnym zapachem kwasu mlekowego.