Caciocavallo De Gennaro to półtwardy, ciągnący się ser, do którego używane jest włoskie mleko pochodzące od lokalnych krów rasy Agerolese. Przed porcjowaniem ma kształt dużej gruszki z odstającą główką, o wadze 800-900 gramów. Gładka i cienka skórka jest jadalna, ponieważ ser ma krótki okres dojrzewania, jest świeży i delikatnie pachnący; charakteryzuje się delikatnym i łagodnym smakiem. Okres produkcji trwa cały rok. Szczególnie ceniona jest produkcja z okresu wiosny, kiedy krowy pasą się na świeżych łąkach.
Ser jest porcjowany na połówki i pakowany w woreczki próżniowe. Minimalna waga gwarantowana 400 gr.
Smaczne sery do smarowania w formacie Tris (3 x 100 g). Idealne do towarzyszenia wszystkim rodzajom sera i mięsa. Z dobrze wyjaśnionymi wskazówkami dotyczącymi łączenia w opakowaniu!
Skomponuj swój ulubiony talerz serów i wędlin i połącz każdy z nich z fantastycznym sosem, który podkreśli ich smak.
Do wszystkiego dołącz butelkę dobrego wina (Barbastel ma fantastyczne 😉 ) i smacznego! |
Ser jedyny w swoim rodzaju, zrodzony z rodzinnej pamięci i wypracowany z myślą o przyszłości. O’Chiavcon De Gennaro to ser z surowego mleka o miękkiej konsystencji, przyjemnie delikatny na podniebieniu, zachowuje swoje właściwości bez zmian nawet w przypadku średniego lub długiego dojrzewania. Sprawdzony i uznany za ser o niepowtarzalnym smaku, nieporównywalnym z żadnym innym istniejącym serem.
Wędzony ser Provolone to półtwardy, ciągnący się ser twarogowy, średnio dojrzały, słodki i maślany. Produkowany przez rodzinę De Gennaro z wykorzystaniem 20% mleka od krów rasy Agerolese, jest serem półdojrzewającym przez okres około 4 miesięcy w słomie i wiórach bukowych. Zapach i smak są intensywne i wyrazisty. Idealny ser do podawania jako przystawka i do pierwszych dań.
Ser jest porcjowany na kształt ćwiartek i pakowany w woreczki próżniowe. Minimalna waga gwarantowana to 260 gr.
Parmezan z Montecoppe (Parmigiano Reggiano) jest produkowany w regionie Emilia Romagna z surowego mleka krów karmionych specjalną dietą.
Następnie ser dojrzewa zgodnie z normami ChNP (chroniona nazwa pochodzenia).
W wieku powyżej 12 miesięcy ma bardzo miękką i elastyczną białą teksturę; jego smak przypomina słodycz mleka z wyraźnym zapachem kwasu mlekowego.