Słodkości
-
26,80 zł
Delikatne ciasteczka amaretti to włoskie makaroniki o smaku migdałowym, wykonane z kilku prostych składników: mąki migdałowej, białek jaj i cukru. Te popularne włoskie ciasteczka migdałowe są pyszne, mają chrupiącą skórkę na zewnątrz i idealnie miękkie wnętrze, co sprawia, że są ulubionym deserem na większości włoskich stołów.
-
44,00 zł
Dżem przygotowany wyłącznie z sezonowych włoskich owoców, przetworzonych we właściwym momencie dojrzałości, według starożytnych receptur i całkowicie rzemieślniczego przygotowania. Jedynymi składnikami są brązowy cukier i świeże owoce; gotowanie w otwartych garnkach (a nie w próżni) pozwala na zagęszczenie owoców i cukru jedynie poprzez naturalne odparowanie, bez dodawania substancji zagęszczających, żelujących czy zakwaszających; tak jak w swoim domu, w swojej kuchni. Staranny dobór surowców i późniejsze rzemiosło sprawiają, że specjalności Ca 'de la Pasina są produktami wyjątkowymi i najwyższej jakości.
-
44,00 zł
Dżem przygotowany wyłącznie z sezonowych włoskich owoców, przetworzonych we właściwym momencie dojrzałości, według starożytnych receptur i całkowicie rzemieślniczego przygotowania. Jedynymi składnikami są brązowy cukier i świeże owoce; gotowanie w otwartych garnkach (a nie w próżni) pozwala na zagęszczenie owoców i cukru jedynie poprzez naturalne odparowanie, bez dodawania substancji zagęszczających, żelujących czy zakwaszających; tak jak w swoim domu, w swojej kuchni. Staranny dobór surowców i późniejsze rzemiosło sprawiają, że specjalności Ca 'de la Pasina są produktami wyjątkowymi i najwyższej jakości.
-
44,00 zł
Dżem przygotowany wyłącznie z sezonowych włoskich owoców, przetworzonych we właściwym momencie dojrzałości, według starożytnych receptur i całkowicie rzemieślniczego przygotowania. Jedynymi składnikami są brązowy cukier i świeże owoce; gotowanie w otwartych garnkach (a nie w próżni) pozwala na zagęszczenie owoców i cukru jedynie poprzez naturalne odparowanie, bez dodawania substancji zagęszczających, żelujących czy zakwaszających; tak jak w swoim domu, w swojej kuchni. Staranny dobór surowców i późniejsze rzemiosło sprawiają, że specjalności Ca 'de la Pasina są produktami wyjątkowymi i najwyższej jakości.
-
44,00 zł
Dżem przygotowany wyłącznie z sezonowych włoskich owoców, przetworzonych we właściwym momencie dojrzałości, według starożytnych receptur i całkowicie rzemieślniczego przygotowania. Jedynymi składnikami są brązowy cukier i świeże owoce; gotowanie w otwartych garnkach (a nie w próżni) pozwala na zagęszczenie owoców i cukru jedynie poprzez naturalne odparowanie, bez dodawania substancji zagęszczających, żelujących czy zakwaszających; tak jak w swoim domu, w swojej kuchni. Staranny dobór surowców i późniejsze rzemiosło sprawiają, że specjalności Ca 'de la Pasina są produktami wyjątkowymi i najwyższej jakości.
-
52,00 zł
Nugat „Torrone” to deser bardzo starożytny, uważany za typowy dla wielu regionów, nie tylko Włoch. Istnieje podobna produkcja zwana cupedia lub cupeto, która została wyprodukowana w starożytnym Rzymie i opisana przez rzymskich pisarzy; te wysoce energetyczne produkty były często spożywane przez sportowców przed zawodami w Grecji lub przez rzymskich żołnierzy podczas ich wyczynów wojskowych.
Jest wytwarzany z białka jaja, miodu, cukru i migdałów; jest pokryty dwiema warstwami hostii.