Niepowtarzalny smak najlepszych pistacji zamkniętych w bardzo delikatnym słodkim kremie, wyprodukowanym na Sycylii.
Do delektowania się chlebem, ciasteczkami, naleśnikami, croissantami i wnętrzem biszkoptu. Do kawy (łyżeczka jako alternatywa dla cukru).
Polecany również do nadziewania tart, brioszek i wypieków (stosować na zimno po upieczeniu). |
Niepowtarzalny smak najlepszych orzechów laskowych zamkniętych w bardzo delikatnym słodkim kremie, wyprodukowanym na Sycylii.
Do delektowania się chlebem, ciasteczkami, naleśnikami, croissantami i wnętrzem biszkoptu. Do kawy (łyżeczka jako alternatywa dla cukru).
Polecany również do nadziewania tart, brioszek i wypieków (stosować na zimno po upieczeniu). |
W repertuarze San Giuliano nie może zabraknąć klasycznej BIO marmolady z gorzkiej pomarańczy, która wyróżnia się wiernością autentycznym smakom przeszłości. W połączeniu z ciastem francuskim jej smak pełen miąższu potrafi zachwycić i sprawić że dzień będzie lepszy.
Od stuleci Sapori Tuscan Almond Cantuccini PGI są wytwarzane z tym samym naciskiem na jakość. Mnóstwo migdałów miesza się ze świeżymi jajami od kur z wolnego wybiegu, świeżym mlekiem i miodem, aby stworzyć produkt, który może rozpieścić wszystkie zmysły.
Jedną z charakterystycznych cech cantuccini jest ukośne cięcie, które wykonuje się na batonikach ciasta zaraz po wyjęciu ich z piekarnika. To, co czyni Cantuccini wyjątkowymi, to podwójny proces pieczenia: po pokrojeniu są one ponownie umieszczane w piekarniku, aby były jeszcze bardziej chrupiące.
Sapori Cantuccini są wykwintne same w sobie lub w towarzystwie słodkiego wina o intensywnych nutach suszonych owoców i miodu, co tworzy idealne połączenie. |
Estense waniliowy kremowy budyń to szybkie i smaczne przygotowanie, które pozwoli stworzyć deser, który jest zawsze uwielbiany i ma świetny efekt. Wystarczy dodać pół litra mleka i zagotować przez 2 minuty. Gotowe! 🙂 Produkt bezglutenowy uwielbiany zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. |
Dżem przygotowany wyłącznie z sezonowych włoskich owoców, przetworzonych we właściwym momencie dojrzałości, według starożytnych receptur i całkowicie rzemieślniczego przygotowania. Jedynymi składnikami są brązowy cukier i świeże owoce; gotowanie w otwartych garnkach (a nie w próżni) pozwala na zagęszczenie owoców i cukru jedynie poprzez naturalne odparowanie, bez dodawania substancji zagęszczających, żelujących czy zakwaszających; tak jak w swoim domu, w swojej kuchni. Staranny dobór surowców i późniejsze rzemiosło sprawiają, że specjalności Ca 'de la Pasina są produktami wyjątkowymi i najwyższej jakości.
Nugat „Torrone” to deser bardzo starożytny, uważany za typowy dla wielu regionów, nie tylko Włoch. Istnieje podobna produkcja zwana cupedia lub cupeto, która została wyprodukowana w starożytnym Rzymie i opisana przez rzymskich pisarzy; te wysoce energetyczne produkty były często spożywane przez sportowców przed zawodami w Grecji lub przez rzymskich żołnierzy podczas ich wyczynów wojskowych.
Jest wytwarzany z białka jaja, miodu, cukru i migdałów; jest pokryty dwiema warstwami hostii.