Słodkości

  • Amaretti Soffici - 150gr - Pietro Rossi - Włoskie ciasteczka
    26,80 

    Delikatne ciasteczka amaretti to włoskie makaroniki o smaku migdałowym, wykonane z kilku prostych składników: mąki migdałowej, białek jaj i cukru.  Te popularne włoskie ciasteczka migdałowe są pyszne, mają chrupiącą skórkę na zewnątrz i idealnie miękkie wnętrze, co sprawia, że są ulubionym deserem na większości włoskich stołów.

  • Gorzka pomarańcza marmolada BIO - Marchesi Di San Giuliano - z Sycylii
    45,00 

    W repertuarze San Giuliano nie może zabraknąć klasycznej BIO marmolady z gorzkiej pomarańczy, która wyróżnia się wiernością autentycznym smakom przeszłości. W połączeniu z ciastem francuskim jej smak pełen miąższu potrafi zachwycić i sprawić że dzień będzie lepszy.

  • Dżem morelowy ręcznie robiony
    44,00 

    Dżem przygotowany wyłącznie z sezonowych włoskich owoców, przetworzonych we właściwym momencie dojrzałości, według starożytnych receptur i całkowicie rzemieślniczego przygotowania. Jedynymi składnikami są brązowy cukier i świeże owoce; gotowanie w otwartych garnkach (a nie w próżni) pozwala na zagęszczenie owoców i cukru jedynie poprzez naturalne odparowanie, bez dodawania substancji zagęszczających, żelujących czy zakwaszających; tak jak w swoim domu, w swojej kuchni. Staranny dobór surowców i późniejsze rzemiosło sprawiają, że specjalności Ca 'de la Pasina są produktami wyjątkowymi i najwyższej jakości.

  • Dżem wiśniowy ręcznie robiony
    44,00 

    Dżem przygotowany wyłącznie z sezonowych włoskich owoców, przetworzonych we właściwym momencie dojrzałości, według starożytnych receptur i całkowicie rzemieślniczego przygotowania. Jedynymi składnikami są brązowy cukier i świeże owoce; gotowanie w otwartych garnkach (a nie w próżni) pozwala na zagęszczenie owoców i cukru jedynie poprzez naturalne odparowanie, bez dodawania substancji zagęszczających, żelujących czy zakwaszających; tak jak w swoim domu, w swojej kuchni. Staranny dobór surowców i późniejsze rzemiosło sprawiają, że specjalności Ca 'de la Pasina są produktami wyjątkowymi i najwyższej jakości.

  • Dżem truskawkowy ręcznie robiony stara receptura
    44,00 

    Dżem przygotowany wyłącznie z sezonowych włoskich owoców, przetworzonych we właściwym momencie dojrzałości, według starożytnych receptur i całkowicie rzemieślniczego przygotowania. Jedynymi składnikami są brązowy cukier i świeże owoce; gotowanie w otwartych garnkach (a nie w próżni) pozwala na zagęszczenie owoców i cukru jedynie poprzez naturalne odparowanie, bez dodawania substancji zagęszczających, żelujących czy zakwaszających; tak jak w swoim domu, w swojej kuchni. Staranny dobór surowców i późniejsze rzemiosło sprawiają, że specjalności Ca 'de la Pasina są produktami wyjątkowymi i najwyższej jakości.

  • Dżem jagodowy włoski ręcznie robiony składniki najwyższej jakości
    44,00 

    Dżem przygotowany wyłącznie z sezonowych włoskich owoców, przetworzonych we właściwym momencie dojrzałości, według starożytnych receptur i całkowicie rzemieślniczego przygotowania. Jedynymi składnikami są brązowy cukier i świeże owoce; gotowanie w otwartych garnkach (a nie w próżni) pozwala na zagęszczenie owoców i cukru jedynie poprzez naturalne odparowanie, bez dodawania substancji zagęszczających, żelujących czy zakwaszających; tak jak w swoim domu, w swojej kuchni. Staranny dobór surowców i późniejsze rzemiosło sprawiają, że specjalności Ca 'de la Pasina są produktami wyjątkowymi i najwyższej jakości.

  • Chrupki Nugat Torrone z migdałami włoskimi Barbero
    52,00 

    Nugat „Torrone” to deser bardzo starożytny, uważany za typowy dla wielu regionów, nie tylko Włoch. Istnieje podobna produkcja zwana cupedia lub cupeto, która została wyprodukowana w starożytnym Rzymie i opisana przez rzymskich pisarzy; te wysoce energetyczne produkty były często spożywane przez sportowców przed zawodami w Grecji lub przez rzymskich żołnierzy podczas ich wyczynów wojskowych.

    Jest wytwarzany z białka jaja, miodu, cukru i migdałów; jest pokryty dwiema warstwami hostii.