Wędliny

  • Gotowe salami Cotechino - Zironi - włoskie
    60,00 

    Otrzymywany ze skór i chudych części narodowej wieprzowiny, mieszany jest z białym winem, solą, pieprzem, delikatnie aromatyzowany gałką muszkatołową, a następnie umieszczany w naturalnej osłonce wołowej.

    Tradycyjnie w kuchni ferraryjskiej, modeńskiej i bolońskiej towarzyszy mu gotowana na parze soczewica lub puree ziemniaczane, co historycznie stanowi dobre, pomyślne danie.

    Przed podaniem gotować w wodzie przez około 30 minut, nie otwierając specjalnej torebki próżniowej. Powstały w ten sposób sos można później wykorzystać do przygotowania smacznego pieczywa (zastępując użycie oliwy z oliwek).

    Produkt bez glutenu i laktozy.

  • Salami Salamina ferrarese do krojenia - Zironi - Włoskie
    156,00 

    Waga 1000 gr. (+/- 5%)

    Po prostu spektakularny w swojej unikalnej charakterystyce.

    Intensywny i pełny smak, antyczne perfumy prawdziwej tradycji, sezonowana Salamina do krojenia jest dobrą alternatywą dla klasycznego salami w plasterkach; pasuje do antipasti i zimnych dań, a swój najwyższy wyraz osiąga w towarzystwie melona lub fig. Otrzymywana z mieszanki narodowego mięsa wieprzowego, dodawanego wina Sangiovese i Rhum, naturalnie konserwowana solą i pieprzem, jest umieszczana w naturalnym pęcherzu wieprzowym, ręcznie wiązana i dojrzewa średnio przez 60 dni.

    Nie zawiera glutenu i laktozy.

  • Salami Cacciatore di Migliarino z czosnkiem - Zironi - Włoske
    39,00 

    Waga 300 gr. (+/- 5%)

    Cieszące się hołdem salami dla małego prowincjonalnego miasteczka Migliarino, z którego pochodzi i od którego bierze swoją nazwę. Wszystkie cechy klasycznego salami ferrarese z delikatną nutą czosnku Voghiera ChNP, w formacie mini.

    Produkt bez glutenu i laktozy.