ZABOV jest liderem w kategorii likierów jajecznych na rynku włoskim. Znany na całym świecie dzięki delikatnemu, charakterystycznemu smakowi włoskiej brandy. Dobrze zbalansowany i przyjemnie lekki, to idealny likier na każdą porę dnia. Po kolacji w gronie przyjaciół, miła chwila relaksu w towarzystwie, przerwa na jaką zasługujesz po ciężkim dniu, ZABOV sam lub w połączeniu z innymi składnikami to świetne rozwiązanie. Idealny jako składnik koktajli lub deserów, dodatek do lodów, dodatek do kawy espresso. Zimny latem zapewnia uczucie orzeźwienia, a gorący zimą – rozgrzewa duszę… Jaki jest Twój ulubiony?
ZABOV o smaku kawy, to likier jajeczny Zabaglione w bardzo włoskim stylu. Dobór najlepszych ziaren z Afryki i Ameryki Południowej oraz umiejętne palenie zgodnie z włoską tradycją tworzą jego mocny, intensywny aromat. Szczególnie nadaje się dla tych, którzy cenią wyrafinowany smak, przywiązują wagę do przyjemności życia i są miłośnikami włoskich produktów.
Limoncello to bardzo delikatny tradycyjny likier, symbol Włoch, ciepłej temperatury i słońca; otrzymywany jest z naparu dwóch rodzajów skórek cytryn: tej z jeziora Garda, nadającej intensywny aromat i tej z południowych Włoch, zapewniającej siłę owocu. Latem należy podawać z zamrażarki, a zimą w temperaturze pokojowej.
Kremowy likier cytrynowy, harmonijny i zrównoważony dla wyrafinowanych i delikatnych podniebień.
Tradycyjny włoski, słodki likier cytrynowo-śmietankowy Crema al Limone Cappelletti produkowany jest według starej, tradycyjnej rodzinnej receptury, przy użyciu wyselekcjonowanych, naturalnych składników najwyższej jakości. Najlepsze skórki owoców dodane do mieszanki alkoholu i świeżego mleka nadają temu napojowi wyjątkowo wyrazisty charakter. Intensywność nut cytrynowych w nosie doskonale komponuje się ze słodkim i w pełni okrągłym smakiem na podniebieniu. Podawać na zimno.
Można go również stosować jako składnik do przygotowywania deserów lub do dekoracji lodów.
Legenda Trentino opowiada ze szczytów włoskich Dolomitów historię zakonnika mieszkającego w lesie. Nazywano go bratem Crespino, ale wszyscy powszechnie nazywali go bratem Belinem (przystojny), ponieważ piękno jego twarzy nie zmieniło się przez lata. Po jego śmierci odkryto jego tajemnicę; w jego pokoju znaleziono wiele wazonów z czerwonymi porzeczkami, ulubioną potrawą brata Crespino.
35% tego specjalnego likieru o twardości 16° składa się z soku, prawdopodobnie niezwykłego soku z legendy…
Likiery owocowe Cappelletti charakteryzują się zamiłowaniem do tradycji i charakteryzują się świeżym sokiem z najlepszych owoców, tak aby zachować prawdziwy i autentyczny smak minionych lat. Synergia tradycyjnego rzemiosła i nowoczesnych technik zapewnia tworzenie produktów o wysokim poziomie jakości.
Kremowy likier pistacjowy, którego miłośnik pistacji nie może przegapić. Harmonia i równowaga prostych składników, takich jak pistacje, śmietana, alkohol i cukier, dopełniają słodkie i satysfakcjonujące doznania miękkości i treściwości typowego smaku pistacjowego;
Pistacje stosuje się zarówno w łupinach, jak i obrane, obecnie powszechnie stosuje się je w wyrobach cukierniczych, lodach, napojach oraz przy produkcji wędlin i przypraw.
Można go również stosować jako składnik do przygotowywania deserów lub do dekoracji lodów.
Ciekawe jest to, że pistacja może żyć nawet 300 lat.
ZABOV o smaku czekoladowym, to likier jajeczny Zabaglione z mocną nutą kakao. Niepowtarzalna przyjemność płynąca z najlepszych mieszanek południowoamerykańskich plantacji stymuluje i wzmacnia likier, nadając mu niepowtarzalny smak czekolady. Gładka i kusząca konsystencja likieru jest wybierana i kochana przez młodych za lekkość.Mocno doprawiony o intensywnym smaku i pijany na gorąco, pobudza zmysły dorosłych.