Kwiatowa i delikatna w aromacie, lekko pikantna w końcówce, ta oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z regionu Ligurii polecana jest jako dodatek do dań na zimno, sałatek i delikatnych sosów do makaronów.
CHARAKTERYSTYKA
Ta 100% włoska oliwa z oliwek extra vergine, jedna z doskonałości produkcji Pantaleo, przywraca nienaruszony zapach zdrowych oliwek zebranych z rośliny we właściwym momencie dojrzałości, gdy ich wspaniały kolor zmienia się z zielonego na brązowy. Nigdy nie jest agresywna, charakteryzuje się zrównoważonym charakterem.
AROMAT I SMAK
100% włoska oliwa z oliwek extra vergine o zapachu świeżych oliwek, gorzkim i pikantnym smaku o średniej intensywności.
SPOSÓB UŻYCIA
100% włoska oliwa z oliwek extra vergine idealna na surowo do wzbogacania sałatek, roślin strączkowych, mięsa, ryb, surowych lub grillowanych warzyw i bruschetty. Doskonała do przygotowywania sosów, takich jak majonez i w każdym rodzaju pesto (bazylia, cukinia, orzechy włoskie, pistacje lub suszone pomidory).
PRZECHOWYWANIE
Aby zachować wszystkie właściwości produktu, zalecamy przechowywanie go w zamkniętej butelce w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła, w temperaturze od 18°C do 22°C. |
Starożytna jednostka miary oleju, baceda, dała nazwę tej oliwie z oliwek Extra Virgin, uzyskiwanej tradycyjnymi metodami hodowli oliwek. Ręcznie zbierane oliwki są rygorystycznie tłoczone na zimno.
Pochodzenie: Unia Europejska
Metoda ekstrakcji: Tłoczenie na zimno |
Dla tych, którym zależy na zdrowiu i naturalnych metodach produkcji, organiczna oliwa z oliwek extra virgin Olearia del Garda jest właściwym wyborem, aby wnieść do stołu cały smak i autentyczność produktu uzyskanego z oliwek uprawianych bez użycia środków chemicznych, co zostało potwierdzone przez odpowiedni organ kontroli jakości.
Otrzymywana wyłącznie z oliwek włoskiego pochodzenia, rygorystycznie tłoczona na zimno w celu zachowania jej właściwości.
100% włoska oliwa z oliwek extra virgin jest tłoczona na zimno i wytwarzana z wyselekcjonowanych włoskich oliwek, zbieranych z najlepszych obszarów Włoch. Jej intensywny smak jest idealnie zrównoważony i lekko owocowy. Najlepiej poleca się ją do wszelkiego rodzaju potraw, ponieważ daje to, co najlepsze, zarówno na świeżo, jak i jako niezbędny dodatek do kuchni.|