Aglianico del Vulture DOC charakteryzuje się piękną rubinową barwą z granatowymi refleksami. Zapach z nutami czerwonych jagód z delikatnymi nutami przypraw typowych dla winogron. Jego intensywny i harmonijny aromat nasila się wraz z wiekiem. Na podniebieniu wino to ma ciepły, pikantny i wytrawny smak, ogólnie bardzo harmonijny i aksamitny.
Dojrzewanie: 4 miesiące w małych dębowych beczkach o pojemności około 225 litrów. Butelkowanie i późniejsze leżakowanie przez 6 miesięcy w butelce.
Idealne do pierwszych dań i sosów na bazie mięs, serów dojrzewających i wędlin. Temperatura serwowania wynosi 16-18°C.
Wędzony ser Provolone to półtwardy, ciągnący się ser twarogowy, średnio dojrzały, słodki i maślany. Produkowany przez rodzinę De Gennaro z wykorzystaniem 20% mleka od krów rasy Agerolese, jest serem półdojrzewającym przez okres około 4 miesięcy w słomie i wiórach bukowych. Zapach i smak są intensywne i wyrazisty. Idealny ser do podawania jako przystawka i do pierwszych dań.
Ser jest porcjowany na kształt ćwiartek i pakowany w woreczki próżniowe. Minimalna waga gwarantowana to 260 gr.