Przystawki

  • Białe wino - Tete de Crabe AOC - Mercier - Francuskie
    72,00 

    Początkowo wino Tête de Crabe jest szczególnie aromatyczne dla nosa dzięki winogronom Sauvignon Blanc. Na podniebieniu wino daje smak owocowy, z wyczuwalnymi nutami brzoskwiń i cytrusów, pozostając jednocześnie wytrawne i świeże. Z biegiem czasu wino traci swoją żywotność, a aromaty moreli, pigwy i miodu, typowe dla Chenin Blanc, pojawiają się.

    Idealnie pasuje do talerza owoców morza i skorupiaków.

  • Musujące wino - Prosecco Extra Dry DOC - Parolvini - Włoskie
    62,00 

    Winogrona są poddawane miękkiemu tłoczeniu, bez obierania skórek i bez maceracji. Fermentacja odbywa się w niskich temperaturach 16-18°C, bardzo powoli i przy pracy z wybranymi drożdżami. Perlaga jest oczyszczana w specjalnych uszczelnionych hermetycznie miejscach zgodnie z techniką znaną jako „Metoda Charmat”.

    Słomkowożółty kolor wina o intensywnie kwiatowym zapachu, jest on owocowy, trwały i przyjemny. Wytrawny, harmonijny oraz lekko pikantny smak, z przyjemnym posmakiem jabłka.

  • Czerwone wino - Syrah Terre Siciliane IGP - Villa Marin - Włoskie
    56,90 

    Intensywne czerwone wino, z fioletowymi odcieniami i owocowym charakterystycznym zapachem czarnych owoców, takich jak jeżyna, jagoda, malina i porzeczka oraz przyprawy, wśród których widoczny jest czarny pieprz. W ustach ma dobrą strukturę i trwałość, jest miękki i dość świeży, przyjemny i aksamitny, średnio garbnikowy. To eleganckie wino jest szczególnie odpowiednie do potraw gotowanych, pieczonych i grillowanych mięs. Idealne wino również jako aperitif lub po posiłku, szczególnie ze średnio przyprawowymi serami.

  • Musujace wino - Prosecco Extra Dry DOC - Parolvini - Włoskie
    19,90 

    Winogrona są poddawane miękkiemu tłoczeniu, bez obierania skórek i bez maceracji. Fermentacja odbywa się w niskich temperaturach 16-18°C, bardzo powoli i przy pracy z wybranymi drożdżami. Perlaga jest oczyszczana w specjalnych uszczelnionych hermetycznie miejscach zgodnie z techniką znaną jako „Metoda Charmat”.

    Słomkowożółty kolor wina o intensywnie kwiatowym zapachu, jest on owocowy, trwały i przyjemny. Wytrawny, harmonijny oraz lekko pikantny smak, z przyjemnym posmakiem jabłka.

  • Spritz Italian aperitiv
    57,00 

    Wino musujące metodą Charmat, po której następuje całkowicie naturalna aromatyzacja. Wiecznie zielony wśród włoskich alkoholowych aperitifów, Nobilspritz doskonale łączy w sobie zapachowe nuty białych i egzotycznych owoców, typowe dla wina musującego, z którego się składa, z cytrusowymi i ziołowymi nutami o naturalnych aromatach. W ustach świeży, miękki z przyjemnym gorzkim finiszem. Idealny o każdej porze dnia, jest znakomitym aperitifem i dobrze komponuje się z półmiskami mieszanych wędlin, serów i pikantnych przekąsek wszelkiego rodzaju.

    Wlej Nobilspritz do dużej szklanki, dodaj lód (bez lodu, podawaj w temperaturze 8°) i aperitif jest gotowy!! Plasterek pomarańczy sprawia, że jest bardziej egzotycznie 😉

    Jedna butelka przeznaczona jest na 5 szklanek.

  • White wine - Derthona DOC - Cantina Di Tortona - Italian
    92,00 

    Słomkowożółte wino ze złotymi refleksami, cudowny zapach tropikalny i cytrynowy z nutami mango, brzoskwini i grejpfruta, a następnie wyczuwalne aromaty mineralne i korzenne. Pełne, białe wino o orzeźwiającej kwasowości, dobrze zrównoważonej strukturą i z długotrwałym finiszem.

    100% Timorasso

  • Białe lekko musujące wino - Filare Roverella - Corte Beneficio - Włoskie
    58,50 

    Ręcznie zbierane winogrona są kruszone i prasowane. Wino pozostaje do dojrzewania w beczkach ze stali nierdzewnej przez około 4 miesiące, a następnie jest przygotowywane do lekkiej i drobnej piany, aby móc następnie spróbować go w lekko musującym wydaniu zapakowanym w butelce. Dla tych, którzy smakują wino o słomkowo-żółtej barwie, posiada urzekający zapach, który wyraża się nutami świeżych kwiatów i chrupiących owoców. Na podniebieniu czujemy pieszczotliwie małe bąbelki co również nadaje winu owocowy smak i świeżość.