Początkowo wino Tête de Crabe jest szczególnie aromatyczne dla nosa dzięki winogronom Sauvignon Blanc. Na podniebieniu wino daje smak owocowy, z wyczuwalnymi nutami brzoskwiń i cytrusów, pozostając jednocześnie wytrawne i świeże. Z biegiem czasu wino traci swoją żywotność, a aromaty moreli, pigwy i miodu, typowe dla Chenin Blanc, pojawiają się.
Idealnie pasuje do talerza owoców morza i skorupiaków.
Winogrona są poddawane miękkiemu tłoczeniu, bez obierania skórek i bez maceracji. Fermentacja odbywa się w niskich temperaturach 16-18°C, bardzo powoli i przy pracy z wybranymi drożdżami. Perlaga jest oczyszczana w specjalnych uszczelnionych hermetycznie miejscach zgodnie z techniką znaną jako „Metoda Charmat”.
Słomkowożółty kolor wina o intensywnie kwiatowym zapachu, jest on owocowy, trwały i przyjemny. Wytrawny, harmonijny oraz lekko pikantny smak, z przyjemnym posmakiem jabłka.
Winogrona są poddawane miękkiemu tłoczeniu, bez obierania skórek i bez maceracji. Fermentacja odbywa się w niskich temperaturach 16-18°C, bardzo powoli i przy pracy z wybranymi drożdżami. Perlaga jest oczyszczana w specjalnych uszczelnionych hermetycznie miejscach zgodnie z techniką znaną jako „Metoda Charmat”.
Słomkowożółty kolor wina o intensywnie kwiatowym zapachu, jest on owocowy, trwały i przyjemny. Wytrawny, harmonijny oraz lekko pikantny smak, z przyjemnym posmakiem jabłka.
Jest to szampan różowy, o aromatach arbuza, czerwonego soku agrestowego, clafouti z wiśniami i makiem. Szeroka paleta, która jest dodatkowo podkreślona przez bardziej upojne nuty ketmii i piwonii. Jako szampan przy deserze smakuje cudownie szczególnie tle tartaletki figowej i czarnych duszonych owoców. Mocne, ale nie narzucające się, tak właśnie smakuje wyśmienite Rosé.
Słomkowożółty kolor z jasno zielonkawymi odcieniami. Żywe i genialne, ma intensywne owocowe zapachy z nutami dojrzałego jabłka i moreli. Smak jest wytrawny, świeży o dobrej strukturze i dużej miękkości. Zrównoważone aczkolwiek ma przyjemnie gorzkie wykończenie. Smakuje idealnie przy przystawkach i daniach rybnych, zwłaszcza grillowanych.
Wino Greco ma żółty kolor z zielonkawymi refleksami, aromat z nutami tropikalnymi i lekkimi nutami ziołowymi, które podkreślają jego złożoność aromatyczną.
Należy do kategorii win białych i jest produkowany głównie w Basilicata, gdzie znajduje się naprawdę idealny klimat dla szczepu greco do dojrzewania.
Dostrzega się specyfikacje gleby, na której jest uprawiane, co dopełnia ją dobrą kwasowością i wyraźną mineralnością. Doskonały jako aperitif, dobrze komponuje się z bogatymi przystawkami, risotto, skorupiakami oraz daniami z ryb i białego mięsa.
Ręcznie zbierane winogrona są kruszone i prasowane. Wino pozostaje do dojrzewania w beczkach ze stali nierdzewnej przez około 4 miesiące, a następnie jest przygotowywane do lekkiej i drobnej piany, aby móc następnie spróbować go w lekko musującym wydaniu zapakowanym w butelce. Dla tych, którzy smakują wino o słomkowo-żółtej barwie, posiada urzekający zapach, który wyraża się nutami świeżych kwiatów i chrupiących owoców. Na podniebieniu czujemy pieszczotliwie małe bąbelki co również nadaje winu owocowy smak i świeżość.
Jest to szampan różowy, o aromatach arbuza, czerwonego soku agrestowego, clafouti z wiśniami i makiem. Szeroka paleta, która jest dodatkowo podkreślona przez bardziej upojne nuty ketmii i piwonii. Jako szampan przy deserze smakuje cudownie szczególnie tle tartaletki figowej i czarnych duszonych owoców. Mocne, ale nie narzucające się, tak właśnie smakuje wyśmienite Rosé.
Winogrono Pinot Grigio jest wczesną odmianą, która jest zbierana na początku zbiorów. Zabarwione owoce lekko na różowo przetwarzane na wino techniką delikatnego wyciskania, ściśle „na biało”. Fermentacja odbywa się w niskiej temperaturze (18-22°C) i przy użyciu wyselekcjonowanych drożdży.
Wino w kolorze słomkowożółtym z jasno zielonkawymi odcieniami. Zapach jest delikatny, przyjemny, ale intensywny. Charakterystyczny, z nutami kwiatów akacji. Wytrawne, uporządkowane i z zasadniczo harmonijnym smakiem. Odnajdzie się idealnie przy grillowanych rybach i skorupiakach.