Wędzony ser Provolone to półtwardy, ciągnący się ser twarogowy, średnio dojrzały, słodki i maślany. Produkowany przez rodzinę De Gennaro z wykorzystaniem 20% mleka od krów rasy Agerolese, jest serem półdojrzewającym przez okres około 4 miesięcy w słomie i wiórach bukowych. Zapach i smak są intensywne i wyrazisty. Idealny ser do podawania jako przystawka i do pierwszych dań.
Ser jest porcjowany na kształt ćwiartek i pakowany w woreczki próżniowe. Minimalna waga gwarantowana to 260 gr.
Ręcznie zbierane winogrona są kruszone i prasowane. Wino pozostaje do dojrzewania w beczkach ze stali nierdzewnej przez około 4 miesiące, a następnie jest przygotowywane do lekkiej i drobnej piany, aby móc następnie spróbować go w lekko musującym wydaniu zapakowanym w butelce. Dla tych, którzy smakują wino o słomkowo-żółtej barwie, posiada urzekający zapach, który wyraża się nutami świeżych kwiatów i chrupiących owoców. Na podniebieniu czujemy pieszczotliwie małe bąbelki co również nadaje winu owocowy smak i świeżość.
Wino Sauvignon Blanc ma kolor żółty z zielonkawymi refleksami. Bogate w egzotyczne smaki. Smaczne, trwałe i świeże z nutami owoców cytrusowych, moreli i brzoskwini. Idealny do dań bogatych w warzywa, szparagi, risotto i fettuccine z krewetkami i cytryną.