Początkowo wino Tête de Crabe jest szczególnie aromatyczne dla nosa dzięki winogronom Sauvignon Blanc. Na podniebieniu wino daje smak owocowy, z wyczuwalnymi nutami brzoskwiń i cytrusów, pozostając jednocześnie wytrawne i świeże. Z biegiem czasu wino traci swoją żywotność, a aromaty moreli, pigwy i miodu, typowe dla Chenin Blanc, pojawiają się.
Idealnie pasuje do talerza owoców morza i skorupiaków.
Winogrona są poddawane miękkiemu tłoczeniu, bez obierania skórek i bez maceracji. Fermentacja odbywa się w niskich temperaturach 16-18°C, bardzo powoli i przy pracy z wybranymi drożdżami. Perlaga jest oczyszczana w specjalnych uszczelnionych hermetycznie miejscach zgodnie z techniką znaną jako „Metoda Charmat”.
Słomkowożółty kolor wina o intensywnie kwiatowym zapachu, jest on owocowy, trwały i przyjemny. Wytrawny, harmonijny oraz lekko pikantny smak, z przyjemnym posmakiem jabłka.
Konsekwentne na podniebieniu, pełne, miękkie i dobrze zrównoważone, o intensywnym i aromatycznym smaku, wzmocnionym z czasem. Zawartość alkoholu jest dobrze zbalansowana z jedwabistymi i miękkimi taninami, które wzbogacają charakterystykę tego królewskiego wina. Kolor jest złożony rubinowoczerwony z delikatnymi refleksami granatu. Idealne do dań głównych z duszonych mięs, dziczyzny futerkowej i skrzydlatej oraz twardych i pikantnych serów.
Skærsøgaard Vin to pierwsza licencjonowana winnica w Danii, położona przy wiosce Dons w pobliżu miasta Kolding. Winnica jest własnością Svena Moesgaarda. W okresie żniw liczni wolontariusze pomagają przynieść zbiory do domu. W sumie 30.000 winorośli uprawia się w niesamowitym miejscu na około 10 hektarach ziemi. Winnica znajduje się w pierwszym…
Kolor wina to głęboka rubinowa czerwień, z przyjemnym pomarańczowym odcieniem spowodowanym procesem dojrzewania. Trwały i miękki smak z dobrze wyważonymi taninami to dobrze zbudowane wino pozostawiające usta czyste i przyjemnie usatysfakcjonowane. Idealne z pieczonymi mięsami, dziczyzną, dobrze przyprawionymi i pikantnymi serami. Doskonałe jako wino medytacyjne, którym można się delektować w dobrym towarzystwie.
Winogrona są poddawane miękkiemu tłoczeniu, bez obierania skórek i bez maceracji. Fermentacja odbywa się w niskich temperaturach 16-18°C, bardzo powoli i przy pracy z wybranymi drożdżami. Perlaga jest oczyszczana w specjalnych uszczelnionych hermetycznie miejscach zgodnie z techniką znaną jako „Metoda Charmat”.
Słomkowożółty kolor wina o intensywnie kwiatowym zapachu, jest on owocowy, trwały i przyjemny. Wytrawny, harmonijny oraz lekko pikantny smak, z przyjemnym posmakiem jabłka.
Skærsøgaard Vin to pierwsza licencjonowana winnica w Danii, położona przy wiosce Dons w pobliżu miasta Kolding. Winnica jest własnością Svena Moesgaarda. W okresie żniw liczni wolontariusze pomagają przynieść zbiory do domu. W sumie 30.000 winorośli uprawia się w niesamowitym miejscu na około 10 hektarach ziemi. Winnica znajduje się w pierwszym…
Typowe słodkie czerwone wino. Podczas zbiorów winogron wybierane są tylko najlepsze kiście, które następnie pozostawia się do wyschnięcia do stycznia lub lutego. Dojrzewanie w drewnianych beczkach, uwydatnia cechy tego wyśmienitego wina.
Słodycz i ciepło, pozostawia usta czyste i przyjemnie usatysfakcjonowane. Jako typowe wino deserowe doskonale komponuje się z deserami czekoladowymi lub wytrawnymi ciastami, a także z dobrze przyprawionymi i pikantnymi serami. Jest doskonałe jako „wino medytacyjne”, którym można się delektować w dobrym towarzystwie.
Wino musujące metodą Charmat, po której następuje całkowicie naturalna aromatyzacja. Wiecznie zielony wśród włoskich alkoholowych aperitifów, Nobilspritz doskonale łączy w sobie zapachowe nuty białych i egzotycznych owoców, typowe dla wina musującego, z którego się składa, z cytrusowymi i ziołowymi nutami o naturalnych aromatach. W ustach świeży, miękki z przyjemnym gorzkim finiszem. Idealny o każdej porze dnia, jest znakomitym aperitifem i dobrze komponuje się z półmiskami mieszanych wędlin, serów i pikantnych przekąsek wszelkiego rodzaju.
Wlej Nobilspritz do dużej szklanki, dodaj lód (bez lodu, podawaj w temperaturze 8°) i aperitif jest gotowy!! Plasterek pomarańczy sprawia, że jest bardziej egzotycznie 😉
Jest to szampan różowy, o aromatach arbuza, czerwonego soku agrestowego, clafouti z wiśniami i makiem. Szeroka paleta, która jest dodatkowo podkreślona przez bardziej upojne nuty ketmii i piwonii. Jako szampan przy deserze smakuje cudownie szczególnie tle tartaletki figowej i czarnych duszonych owoców. Mocne, ale nie narzucające się, tak właśnie smakuje wyśmienite Rosé.
Słomkowożółty kolor z jasno zielonkawymi odcieniami. Żywe i genialne, ma intensywne owocowe zapachy z nutami dojrzałego jabłka i moreli. Smak jest wytrawny, świeży o dobrej strukturze i dużej miękkości. Zrównoważone aczkolwiek ma przyjemnie gorzkie wykończenie. Smakuje idealnie przy przystawkach i daniach rybnych, zwłaszcza grillowanych.
Kolor jest czerwony, dość intensywny. Zapach jest szeroki, eteryczny, bardzo charakterystyczny, z lekko pikantnymi nutami i suszonymi owocami. Smak jest wytrawny, pełny. Bardzo strukturalny i jednocześnie miękki. Charakterystyczna osobowość tego wina, wraz z jego strukturą, sprawia, że nadaje się wyśmienicie do dużych pieczeni mięsnych, grillowanych i czerwonych mięs oraz przyprawianych serów.