Parolvini

  • Musujące wino - Prosecco Extra Dry DOC - Parolvini - Włoskie
    62,00 

    Winogrona są poddawane miękkiemu tłoczeniu, bez obierania skórek i bez maceracji. Fermentacja odbywa się w niskich temperaturach 16-18°C, bardzo powoli i przy pracy z wybranymi drożdżami. Perlaga jest oczyszczana w specjalnych uszczelnionych hermetycznie miejscach zgodnie z techniką znaną jako „Metoda Charmat”.

    Słomkowożółty kolor wina o intensywnie kwiatowym zapachu, jest on owocowy, trwały i przyjemny. Wytrawny, harmonijny oraz lekko pikantny smak, z przyjemnym posmakiem jabłka.

  • Musujace wino - Prosecco Extra Dry DOC - Parolvini - Włoskie
    19,90 

    Winogrona są poddawane miękkiemu tłoczeniu, bez obierania skórek i bez maceracji. Fermentacja odbywa się w niskich temperaturach 16-18°C, bardzo powoli i przy pracy z wybranymi drożdżami. Perlaga jest oczyszczana w specjalnych uszczelnionych hermetycznie miejscach zgodnie z techniką znaną jako „Metoda Charmat”.

    Słomkowożółty kolor wina o intensywnie kwiatowym zapachu, jest on owocowy, trwały i przyjemny. Wytrawny, harmonijny oraz lekko pikantny smak, z przyjemnym posmakiem jabłka.

  • 57,60 

    Winogrono Pinot Grigio jest wczesną odmianą, która jest zbierana na początku zbiorów.  Zabarwione owoce lekko na różowo przetwarzane na wino techniką delikatnego wyciskania, ściśle „na biało”.  Fermentacja odbywa się w niskiej temperaturze (18-22°C) i przy użyciu wyselekcjonowanych drożdży.

    Wino w kolorze słomkowożółtym z jasno zielonkawymi odcieniami. Zapach jest delikatny, przyjemny, ale intensywny. Charakterystyczny, z nutami kwiatów akacji. Wytrawne, uporządkowane i z zasadniczo harmonijnym smakiem. Odnajdzie się idealnie przy grillowanych rybach i skorupiakach.