Słomkowożółty kolor z jasno zielonkawymi odcieniami. Żywe i genialne, ma intensywne owocowe zapachy z nutami dojrzałego jabłka i moreli. Smak jest wytrawny, świeży o dobrej strukturze i dużej miękkości. Zrównoważone aczkolwiek ma przyjemnie gorzkie wykończenie. Smakuje idealnie przy przystawkach i daniach rybnych, zwłaszcza grillowanych.
Kolor jest czerwony, dość intensywny. Zapach jest szeroki, eteryczny, bardzo charakterystyczny, z lekko pikantnymi nutami i suszonymi owocami. Smak jest wytrawny, pełny. Bardzo strukturalny i jednocześnie miękki. Charakterystyczna osobowość tego wina, wraz z jego strukturą, sprawia, że nadaje się wyśmienicie do dużych pieczeni mięsnych, grillowanych i czerwonych mięs oraz przyprawianych serów.
Kolor wina jest intensywnie czerwony z fioletowymi odcieniami. Zapach jest intensywny, przyjemny z nutą typowo ziołową, szczególnie u młodych okazów. Wraz ze starzeniem się wtórne zapachy są wzbogacane aż do klasycznego goudronu. Smak jest pełny, suchy, o średniej intensywności. Bardzo dobrze komponuje się z daniami mięsnymi, dziczyzną oraz przyprawianymi serami.
Wino Sauvignon Blanc ma kolor żółty z zielonkawymi refleksami. Bogate w egzotyczne smaki. Smaczne, trwałe i świeże z nutami owoców cytrusowych, moreli i brzoskwini. Idealny do dań bogatych w warzywa, szparagi, risotto i fettuccine z krewetkami i cytryną.