Aglianico del Vulture DOC charakteryzuje się piękną rubinową barwą z granatowymi refleksami. Zapach z nutami czerwonych jagód z delikatnymi nutami przypraw typowych dla winogron. Jego intensywny i harmonijny aromat nasila się wraz z wiekiem. Na podniebieniu wino to ma ciepły, pikantny i wytrawny smak, ogólnie bardzo harmonijny i aksamitny.
Dojrzewanie: 4 miesiące w małych dębowych beczkach o pojemności około 225 litrów. Butelkowanie i późniejsze leżakowanie przez 6 miesięcy w butelce.
Idealne do pierwszych dań i sosów na bazie mięs, serów dojrzewających i wędlin. Temperatura serwowania wynosi 16-18°C.
With this philosophy in mind, Sordo farm its vineyards according to the guidelines of modern-day agriculture. The green cover of rows is controlled using grasses and other plant species which, as well as consolidating the land and preventing it from being washed out by rainwater, increases the organic substances when…
Pełne czerwone wino z nutami wiśni oraz dojrzałej jeżyny leśnej, wytrawne, w ustach smakuje aksamitnie i świeżo z długim przyjemnym zakończeniem na podniebieniu. Wysokiej klasy wino, doceniane na międzynarodowych stołach, bardzo dobrze smakuje z daniami składającymi się z pieczonego mięsa bądź risotto.
Ręcznie zbierane winogrona są kruszone i prasowane. Wino pozostaje do dojrzewania w beczkach ze stali nierdzewnej przez około 4 miesiące, a następnie jest przygotowywane do lekkiej i drobnej piany, aby móc następnie spróbować go w lekko musującym wydaniu zapakowanym w butelce. Dla tych, którzy smakują wino o słomkowo-żółtej barwie, posiada urzekający zapach, który wyraża się nutami świeżych kwiatów i chrupiących owoców. Na podniebieniu czujemy pieszczotliwie małe bąbelki co również nadaje winu owocowy smak i świeżość.
Jest to szampan różowy, o aromatach arbuza, czerwonego soku agrestowego, clafouti z wiśniami i makiem. Szeroka paleta, która jest dodatkowo podkreślona przez bardziej upojne nuty ketmii i piwonii. Jako szampan przy deserze smakuje cudownie szczególnie tle tartaletki figowej i czarnych duszonych owoców. Mocne, ale nie narzucające się, tak właśnie smakuje wyśmienite Rosé.
Winogrono Pinot Grigio jest wczesną odmianą, która jest zbierana na początku zbiorów. Zabarwione owoce lekko na różowo przetwarzane na wino techniką delikatnego wyciskania, ściśle „na biało”. Fermentacja odbywa się w niskiej temperaturze (18-22°C) i przy użyciu wyselekcjonowanych drożdży.
Wino w kolorze słomkowożółtym z jasno zielonkawymi odcieniami. Zapach jest delikatny, przyjemny, ale intensywny. Charakterystyczny, z nutami kwiatów akacji. Wytrawne, uporządkowane i z zasadniczo harmonijnym smakiem. Odnajdzie się idealnie przy grillowanych rybach i skorupiakach.
Amarone Riserva to produkt zrodzony z chęci przeżycia podróży rozwoju, bez ograniczeń technicznych i czasowych. Oferuje równowagę pomiędzy mocą owoców a elegancją przekazywaną w miarę jak jego wyrafinowanie rozwija złożone i głębokie nuty. Czuć wyraźny bukiet suszonych winogron, owoce nasączone alkoholem i z przyjemnymi nutami korzennymi. To wino jest dumą i radością rodziny Falezza. W smaku wino to jest miękkie, intensywne, dobrze zbalansowane, pozostawia w ustach przyjemnie satysfakcjonujące odczucie. Idealne do solidnych dań mięsnych i dziczyzny, dobrze przyprawionych i pikantnych serów.
Smak jest wytrawny, ze słodkimi taninami, które czynią go aksamitnym i dobrze zbudowanym. Kolor to głęboka rubinowa czerwień. Idealne do dań głównych z duszonych mięs, dziczyzny futerkowej i skrzydlatej, twardych i pikantnych serów.
Kolor wina jest intensywnie czerwony z fioletowymi odcieniami. Zapach jest intensywny, przyjemny z nutą typowo ziołową, szczególnie u młodych okazów. Wraz ze starzeniem się wtórne zapachy są wzbogacane aż do klasycznego goudronu. Smak jest pełny, suchy, o średniej intensywności. Bardzo dobrze komponuje się z daniami mięsnymi, dziczyzną oraz przyprawianymi serami.
Wino Sauvignon Blanc ma kolor żółty z zielonkawymi refleksami. Bogate w egzotyczne smaki. Smaczne, trwałe i świeże z nutami owoców cytrusowych, moreli i brzoskwini. Idealny do dań bogatych w warzywa, szparagi, risotto i fettuccine z krewetkami i cytryną.