Konsekwentne na podniebieniu, pełne, miękkie i dobrze zrównoważone, o intensywnym i aromatycznym smaku, wzmocnionym z czasem. Zawartość alkoholu jest dobrze zbalansowana z jedwabistymi i miękkimi taninami, które wzbogacają charakterystykę tego królewskiego wina. Kolor jest złożony rubinowoczerwony z delikatnymi refleksami granatu. Idealne do dań głównych z duszonych mięs, dziczyzny futerkowej i skrzydlatej oraz twardych i pikantnych serów.
Kolor wina to głęboka rubinowa czerwień, z przyjemnym pomarańczowym odcieniem spowodowanym procesem dojrzewania. Trwały i miękki smak z dobrze wyważonymi taninami to dobrze zbudowane wino pozostawiające usta czyste i przyjemnie usatysfakcjonowane. Idealne z pieczonymi mięsami, dziczyzną, dobrze przyprawionymi i pikantnymi serami. Doskonałe jako wino medytacyjne, którym można się delektować w dobrym towarzystwie.
Typowe słodkie czerwone wino. Podczas zbiorów winogron wybierane są tylko najlepsze kiście, które następnie pozostawia się do wyschnięcia do stycznia lub lutego. Dojrzewanie w drewnianych beczkach, uwydatnia cechy tego wyśmienitego wina.
Słodycz i ciepło, pozostawia usta czyste i przyjemnie usatysfakcjonowane. Jako typowe wino deserowe doskonale komponuje się z deserami czekoladowymi lub wytrawnymi ciastami, a także z dobrze przyprawionymi i pikantnymi serami. Jest doskonałe jako „wino medytacyjne”, którym można się delektować w dobrym towarzystwie.
Amarone Riserva to produkt zrodzony z chęci przeżycia podróży rozwoju, bez ograniczeń technicznych i czasowych. Oferuje równowagę pomiędzy mocą owoców a elegancją przekazywaną w miarę jak jego wyrafinowanie rozwija złożone i głębokie nuty. Czuć wyraźny bukiet suszonych winogron, owoce nasączone alkoholem i z przyjemnymi nutami korzennymi. To wino jest dumą i radością rodziny Falezza. W smaku wino to jest miękkie, intensywne, dobrze zbalansowane, pozostawia w ustach przyjemnie satysfakcjonujące odczucie. Idealne do solidnych dań mięsnych i dziczyzny, dobrze przyprawionych i pikantnych serów.
Smak jest wytrawny, ze słodkimi taninami, które czynią go aksamitnym i dobrze zbudowanym. Kolor to głęboka rubinowa czerwień. Idealne do dań głównych z duszonych mięs, dziczyzny futerkowej i skrzydlatej, twardych i pikantnych serów.