Winogrona są poddawane miękkiemu tłoczeniu, bez obierania skórek i bez maceracji. Fermentacja odbywa się w niskich temperaturach 16-18°C, bardzo powoli i przy pracy z wybranymi drożdżami. Perlaga jest oczyszczana w specjalnych uszczelnionych hermetycznie miejscach zgodnie z techniką znaną jako „Metoda Charmat”.
Słomkowożółty kolor wina o intensywnie kwiatowym zapachu, jest on owocowy, trwały i przyjemny. Wytrawny, harmonijny oraz lekko pikantny smak, z przyjemnym posmakiem jabłka.
Winogrona są poddawane miękkiemu tłoczeniu, bez obierania skórek i bez maceracji. Fermentacja odbywa się w niskich temperaturach 16-18°C, bardzo powoli i przy pracy z wybranymi drożdżami. Perlaga jest oczyszczana w specjalnych uszczelnionych hermetycznie miejscach zgodnie z techniką znaną jako „Metoda Charmat”.
Słomkowożółty kolor wina o intensywnie kwiatowym zapachu, jest on owocowy, trwały i przyjemny. Wytrawny, harmonijny oraz lekko pikantny smak, z przyjemnym posmakiem jabłka.
Ręcznie zbierane winogrona są kruszone i prasowane. Wino pozostaje do dojrzewania w beczkach ze stali nierdzewnej przez około 4 miesiące, a następnie jest przygotowywane do lekkiej i drobnej piany, aby móc następnie spróbować go w lekko musującym wydaniu zapakowanym w butelce. Dla tych, którzy smakują wino o słomkowo-żółtej barwie, posiada urzekający zapach, który wyraża się nutami świeżych kwiatów i chrupiących owoców. Na podniebieniu czujemy pieszczotliwie małe bąbelki co również nadaje winu owocowy smak i świeżość.