Początkowo wino Tête de Crabe jest szczególnie aromatyczne dla nosa dzięki winogronom Sauvignon Blanc. Na podniebieniu wino daje smak owocowy, z wyczuwalnymi nutami brzoskwiń i cytrusów, pozostając jednocześnie wytrawne i świeże. Z biegiem czasu wino traci swoją żywotność, a aromaty moreli, pigwy i miodu, typowe dla Chenin Blanc, pojawiają się.
Idealnie pasuje do talerza owoców morza i skorupiaków.
Słomkowożółty kolor z jasno zielonkawymi odcieniami. Żywe i genialne, ma intensywne owocowe zapachy z nutami dojrzałego jabłka i moreli. Smak jest wytrawny, świeży o dobrej strukturze i dużej miękkości. Zrównoważone aczkolwiek ma przyjemnie gorzkie wykończenie. Smakuje idealnie przy przystawkach i daniach rybnych, zwłaszcza grillowanych.
Winogrono Pinot Grigio jest wczesną odmianą, która jest zbierana na początku zbiorów. Zabarwione owoce lekko na różowo przetwarzane na wino techniką delikatnego wyciskania, ściśle „na biało”. Fermentacja odbywa się w niskiej temperaturze (18-22°C) i przy użyciu wyselekcjonowanych drożdży.
Wino w kolorze słomkowożółtym z jasno zielonkawymi odcieniami. Zapach jest delikatny, przyjemny, ale intensywny. Charakterystyczny, z nutami kwiatów akacji. Wytrawne, uporządkowane i z zasadniczo harmonijnym smakiem. Odnajdzie się idealnie przy grillowanych rybach i skorupiakach.