17%

  • Limoncello włoski likier z cytryn znad jeziora Garda i południa Włoch
    76,50 

    Limoncello to bardzo delikatny tradycyjny likier, symbol Włoch, ciepłej temperatury i słońca; otrzymywany jest z naparu dwóch rodzajów skórek cytryn: tej z jeziora Garda, nadającej intensywny aromat i tej z południowych Włoch, zapewniającej siłę owocu. Latem należy podawać z zamrażarki, a zimą w temperaturze pokojowej.

  • 85,00 

    Kremowy likier cytrynowy, harmonijny i zrównoważony dla wyrafinowanych i delikatnych podniebień.

    Tradycyjny włoski, słodki likier cytrynowo-śmietankowy Crema al Limone Cappelletti produkowany jest według starej, tradycyjnej rodzinnej receptury, przy użyciu wyselekcjonowanych, naturalnych składników najwyższej jakości. Najlepsze skórki owoców dodane do mieszanki alkoholu i świeżego mleka nadają temu napojowi wyjątkowo wyrazisty charakter. Intensywność nut cytrynowych w nosie doskonale komponuje się ze słodkim i w pełni okrągłym smakiem na podniebieniu. Podawać na zimno.

    Można go również stosować jako składnik do przygotowywania deserów lub do dekoracji lodów.

    500 ml

  • 85,00 

    Kremowy likier pistacjowy, którego miłośnik pistacji nie może przegapić. Harmonia i równowaga prostych składników, takich jak pistacje, śmietana, alkohol i cukier, dopełniają słodkie i satysfakcjonujące doznania miękkości i treściwości typowego smaku pistacjowego;
    Pistacje stosuje się zarówno w łupinach, jak i obrane, obecnie powszechnie stosuje się je w wyrobach cukierniczych, lodach, napojach oraz przy produkcji wędlin i przypraw.
    Można go również stosować jako składnik do przygotowywania deserów lub do dekoracji lodów.

    Ciekawe jest to, że pistacja może żyć nawet 300 lat.

    500 ml