Limoncello to bardzo delikatny tradycyjny likier, symbol Włoch, ciepłej temperatury i słońca; otrzymywany jest z naparu dwóch rodzajów skórek cytryn: tej z jeziora Garda, nadającej intensywny aromat i tej z południowych Włoch, zapewniającej siłę owocu. Latem należy podawać z zamrażarki, a zimą w temperaturze pokojowej.
Kremowy likier cytrynowy, harmonijny i zrównoważony dla wyrafinowanych i delikatnych podniebień.
Tradycyjny włoski, słodki likier cytrynowo-śmietankowy Crema al Limone Cappelletti produkowany jest według starej, tradycyjnej rodzinnej receptury, przy użyciu wyselekcjonowanych, naturalnych składników najwyższej jakości. Najlepsze skórki owoców dodane do mieszanki alkoholu i świeżego mleka nadają temu napojowi wyjątkowo wyrazisty charakter. Intensywność nut cytrynowych w nosie doskonale komponuje się ze słodkim i w pełni okrągłym smakiem na podniebieniu. Podawać na zimno.
Można go również stosować jako składnik do przygotowywania deserów lub do dekoracji lodów.
Kremowy likier pistacjowy, którego miłośnik pistacji nie może przegapić. Harmonia i równowaga prostych składników, takich jak pistacje, śmietana, alkohol i cukier, dopełniają słodkie i satysfakcjonujące doznania miękkości i treściwości typowego smaku pistacjowego;
Pistacje stosuje się zarówno w łupinach, jak i obrane, obecnie powszechnie stosuje się je w wyrobach cukierniczych, lodach, napojach oraz przy produkcji wędlin i przypraw.
Można go również stosować jako składnik do przygotowywania deserów lub do dekoracji lodów.
Ciekawe jest to, że pistacja może żyć nawet 300 lat.