ZABOV jest liderem w kategorii likierów jajecznych na rynku włoskim. Znany na całym świecie dzięki delikatnemu, charakterystycznemu smakowi włoskiej brandy. Dobrze zbalansowany i przyjemnie lekki, to idealny likier na każdą porę dnia. Po kolacji w gronie przyjaciół, miła chwila relaksu w towarzystwie, przerwa na jaką zasługujesz po ciężkim dniu, ZABOV sam lub w połączeniu z innymi składnikami to świetne rozwiązanie. Idealny jako składnik koktajli lub deserów, dodatek do lodów, dodatek do kawy espresso. Zimny latem zapewnia uczucie orzeźwienia, a gorący zimą – rozgrzewa duszę… Jaki jest Twój ulubiony?
Niepowtarzalny smak najlepszych pistacji zamkniętych w bardzo delikatnym słodkim kremie, wyprodukowanym na Sycylii.
Do delektowania się chlebem, ciasteczkami, naleśnikami, croissantami i wnętrzem biszkoptu. Do kawy (łyżeczka jako alternatywa dla cukru).
Polecany również do nadziewania tart, brioszek i wypieków (stosować na zimno po upieczeniu). |
Ziarna wypalone specjalnie do robienia wysokiej jakości kawy w domu.Unikalna mieszanka idealna na wspaniałą przerwę na kawę, całkowicie wyprodukowana we Włoszech według tradycyjnych metod.
Palona, mielona kawa to unikalna i sekretna mieszanka, rodzaj „magicznej mikstury”, służącej idealnie do relaksu i odprężenia, dzięki której już przy pierwszym łyku poczujesz się jak w domu. Regenerująca przerwa będzie nie tylko rytuałem, lecz także wydarzeniem, którego nie można przegapić!
Rodzinne opakowanie kawy, która ożywi Twoje wolne chwile! Eccellente to mieszanka kawy ziarnistej o mocnym i konkretnym smaku oraz intensywnym aromacie z wyczuwalnymi nutami migdałów i czekolady. Na mieszankę Eccellente składają się starannie wyselekcjonowane ziana Arabiki z Ameryki Centralnej, okraszone odrobiną azjatyckiej Robusty.
GRAN BAR to cnotliwa kompozycja Krifi Caffè, zdecydowana w smaku i zrównoważona. Powstaje poprzez zmieszanie 80% kawy Arabica z 20% Robusta, po osobnym wypaleniu poszczególnych odmian; procedura ta pozwala najlepiej uwydatnić charakterystyczne cechy poszczególnych ziaren.
W filiżance pojawiają się aromatyczne nuty tostowego chleba i orzechów laskowych i jest to idealna kawa dla tych, którzy lubią być transportowani w pełnym smaku i trwałym posmaku przy bardzo niskiej kwasowości. Gran Bar to kawa polecana do przygotowania włoskiego espresso, ale także do cappuccino, gdyż jej aromat i treściwość doskonale komponuje się z mlekiem.
Indie, Kolumbia, Peru, Indonezja i Wietnam to kraje pochodzenia ziaren, które odpowiednio dozowane tworzą Krifi Gran Bar. Idealny do drobnego mielenia w automatycznych ekspresach do kawy, nadaje się również do stosowania z większymi ziarnami w mokce lub french pressie. Konsekwentny brązowy kolor nawet przy najdłuższych ekstrakcjach oraz miękki i złocisty krem wyróżniają odcienie w filiżance.
Produkcja zawsze była ukierunkowana na profesjonalne zastosowanie we włoskich barach, co jest tradycją i charakterystyczną cechą, która wyróżnia wszystkie produkty Krifi. Dla lepszej konserwacji produktu kawa pakowana jest w specjalne, zgrzewane opakowania po 1000 g, wyposażone w zawór oszczędzający aromat: działa on jednokierunkowo, pozwalając na uwolnienie dwutlenku węgla naturalnie uwalnianego przez ziarna po wypaleniu, i zapobieganie przedostawaniu się tlenu do torebki, aby zagwarantować pełne zachowanie aromatów.
Ciekawostka: kawa Krifi zaraz po wypaleniu gromadzona jest w specjalnym zbiorniku i chłodzona poprzez system wymuszonej wentylacji, zwany Quick Fresh. Ta faza jest niezbędna, aby natychmiast utrwalić smak i aromat uwalniany w ziarnach podczas palenia. Przed pakowaniem zawsze następuje ostatnia kontrola polegająca na pobraniu próbki, na której badany jest stopień wilgotności.
ZABOV o smaku kawy, to likier jajeczny Zabaglione w bardzo włoskim stylu. Dobór najlepszych ziaren z Afryki i Ameryki Południowej oraz umiejętne palenie zgodnie z włoską tradycją tworzą jego mocny, intensywny aromat. Szczególnie nadaje się dla tych, którzy cenią wyrafinowany smak, przywiązują wagę do przyjemności życia i są miłośnikami włoskich produktów.
Światowe dziedzictwo Ferrara ikoniczny zamek zaispirował Krifi do stworzenia nowego produktu: Foggy Mug. Imponujące mury dworu przez wieki skrywały tajemnicę: wyjątkową mieszankę kawy, która powstaje w cieniu zamkowych wież i iglic.
Z tego baśniowego dworu, Foggy Mug Roasters wyruszyli, aby szerzyć swój kunszt i smak na całym świecie. Odkryj wyjątkową atmosferę Ferrary, delektując się filiżanką The Castle.
Mieszanka: 100% Arabica
Pochodzenie: Brazylia, Gwatemala, Kolumbia, Indie i Kostaryka.
Wino rubinowoczerwone, młode i świeże z nutami smakowymi pełnymi czerwonych jagód i z lekko pikantnym końcem aczkolwiek wciąż przyjemnie gładkim i orzeźwiającym. Wyjątkowe wino z jedwabistymi taninami i długim finiszem. 100% Barbera
Wyjątkowość Foggy Mug można znaleźć w tej charakterystycznej, pełnej smaku mieszance, której formuły gorliwie bronił romantyczny rycerz Orlando. Legenda mówi, że to właśnie było źródłem jego niesamowitej siły – spróbuj filiżanki Foggy Mug i odkryj w sobie odwagę i nieustraszony temperament dzielnego bohatera!
Otrzymywany ze skór i chudych części narodowej wieprzowiny, mieszany jest z białym winem, solą, pieprzem, delikatnie aromatyzowany gałką muszkatołową, a następnie umieszczany w naturalnej osłonce wołowej.
Tradycyjnie w kuchni ferraryjskiej, modeńskiej i bolońskiej towarzyszy mu gotowana na parze soczewica lub puree ziemniaczane, co historycznie stanowi dobre, pomyślne danie.
Przed podaniem gotować w wodzie przez około 30 minut, nie otwierając specjalnej torebki próżniowej. Powstały w ten sposób sos można później wykorzystać do przygotowania smacznego pieczywa (zastępując użycie oliwy z oliwek).
Parmigiano Reggiano Montecoppe po 24 miesięcach osiąga idealny czas leżakowania. To najlepszy moment aby go posmakować i poczuć w nosie oraz na podniebieniu bogactwo zapachów i aromatów w idealnej równowadze.
Dzięki długiemu leżakowaniu obok mleka i masła można wyczuć nuty roztopionego masła i skórki chleba. Obok nut suszonych owoców i przypraw pojawiają się świeże owoce i cytrusy. Ser ma nutę słodyczy, a konsystencja jest jednocześnie krucha i miękka.
Parmezan z Montecoppe (Parmigiano Reggiano) jest produkowany w regionie Emilia Romagna z surowego mleka krów karmionych specjalną dietą. Następnie ser dojrzewa zgodnie z normami ChNP (chroniona nazwa pochodzenia).