Kształt krótkiego makaronu, wypukła faktura i ukośne cięcie. Znane i cenione na całym świecie, idealnie nadają się na proste i szybkie pierwsze danie oraz do sałatek z makaronem lub makaronowego timballa, którymi można delektować się w towarzystwie.
Mała ciekawostka: pierwotnie żebrowane kształty były produkowane tylko na rynki na północ od Neapolu, w rzeczywistości były znane jako makaron „romski”, podczas gdy „ortodoksyjni” Gragnanesi zawsze preferowali makaron gładki.
Opakowanie zostało zaprojektowane przez znanych na całym świecie włoskich projektantów mody Dolce & Gabbana D&G
W makaronie jajecznym Tagliatelle Mezzane zawarty jest cały smak najlepszej włoskiej tradycji kulinarnej z regionu Emilia-Romagna.Szorstkie i pełne w odpowiednim miejscu ciasto, łączy semolinę z pszenicy durum i świeże jajka, a wszystko to w grubości poniżej 2 milimetrów.
Pappardelle to najbardziej majestatyczny kształt długiego makaronu jajecznego.Szerokość wstążki ma na celu wzmocnienie smaku ciasta, surowego i pełnego, zgodnie z najlepszą tradycją regionu Emilia.
Elicoidali Pastificio Di Martino to makaron o typowym spiralnym wyglądzie, który nadaje się do wielu potraw. Te pyszne spiralki, wykonane w 100% z włoskiej pszenicy, oferują niepowtarzalny smak, idealną konsystencję i wysoką strawność.
Format Elicoidali nadaje się do przechowywania wszelkiego rodzaju przypraw, od sosów, szmatek, po bardziej wyszukane sosy. Doskonałym połączeniem może być przygotowanie Elicoidali alla carbonara, wzmacniającego kremowość sosu. Alternatywnie można użyć Elicoidali do przygotowania zimnych makaronów i zup.
Pastificio Di Martino jest synonimem jakości i tradycji w produkcji włoskich makaronów rzemieślniczych, wytwarzanych zgodnie z tradycją Gragnano.
Opakowanie zostało zaprojektowane przez światowej sławy włoskich projektantów mody Dolce&Gabbana D&G.
Filini to bardzo cienkie wstążki makaronu jajecznego, powstałe z przetwarzania semoliny z pszenicy durum i świeżych jaj.Dzięki cienkiemu i eleganckiemu kształtowi wzbogacą dania rosołowe naturalnością i prostotą.
Stelline all’uovo to maleńkie gwiazdki makaronu jajecznego, które pobudzają smak i wyobraźnię w każdym wieku.Przygotowane ze świeżych jaj, Stelline all’uovo przekształca każde danie w czarującą propozycję.
Tagliatelle Paglia e Fieno pochodzi z połączenia żółtego i zielonego tagliatelle, powstającego przez dodanie szpinaku do tradycyjnego ciasta. Rezultatem jest bardzo smaczne przeplatanie się kolorów i smaków, które daje radość przy codziennym stole.
Mezzanelle tagliatelle to bardzo cienkie paski jajecznego ciasta (niecałe 2 mm grubości), o płaskim przekroju, które uwiodą każdego swoją delikatnością. Z szorstkiego i pełnego ciasta o bardzo małej grubości, powstaje makaron o delikatnej konsystencji i niepowtarzalnym smaku makaronu jajecznego.
Szerokie tagliatelle jajeczne powstaje z ciasta przygotowywanego z cierpliwością i starannością, zgodnie z tradycją regionu Emilia.Porowate w odpowiednim miejscu, utrzymuje sosy i wzmacnia ich smak.