Ziarna wypalone specjalnie do robienia wysokiej jakości kawy w domu.Unikalna mieszanka idealna na wspaniałą przerwę na kawę, całkowicie wyprodukowana we Włoszech według tradycyjnych metod.
Palona, mielona kawa to unikalna i sekretna mieszanka, rodzaj „magicznej mikstury”, służącej idealnie do relaksu i odprężenia, dzięki której już przy pierwszym łyku poczujesz się jak w domu. Regenerująca przerwa będzie nie tylko rytuałem, lecz także wydarzeniem, którego nie można przegapić!
Rodzinne opakowanie kawy, która ożywi Twoje wolne chwile! Eccellente to mieszanka kawy ziarnistej o mocnym i konkretnym smaku oraz intensywnym aromacie z wyczuwalnymi nutami migdałów i czekolady. Na mieszankę Eccellente składają się starannie wyselekcjonowane ziana Arabiki z Ameryki Centralnej, okraszone odrobiną azjatyckiej Robusty.
GRAN BAR to cnotliwa kompozycja Krifi Caffè, zdecydowana w smaku i zrównoważona. Powstaje poprzez zmieszanie 80% kawy Arabica z 20% Robusta, po osobnym wypaleniu poszczególnych odmian; procedura ta pozwala najlepiej uwydatnić charakterystyczne cechy poszczególnych ziaren.
W filiżance pojawiają się aromatyczne nuty tostowego chleba i orzechów laskowych i jest to idealna kawa dla tych, którzy lubią być transportowani w pełnym smaku i trwałym posmaku przy bardzo niskiej kwasowości. Gran Bar to kawa polecana do przygotowania włoskiego espresso, ale także do cappuccino, gdyż jej aromat i treściwość doskonale komponuje się z mlekiem.
Indie, Kolumbia, Peru, Indonezja i Wietnam to kraje pochodzenia ziaren, które odpowiednio dozowane tworzą Krifi Gran Bar. Idealny do drobnego mielenia w automatycznych ekspresach do kawy, nadaje się również do stosowania z większymi ziarnami w mokce lub french pressie. Konsekwentny brązowy kolor nawet przy najdłuższych ekstrakcjach oraz miękki i złocisty krem wyróżniają odcienie w filiżance.
Produkcja zawsze była ukierunkowana na profesjonalne zastosowanie we włoskich barach, co jest tradycją i charakterystyczną cechą, która wyróżnia wszystkie produkty Krifi. Dla lepszej konserwacji produktu kawa pakowana jest w specjalne, zgrzewane opakowania po 1000 g, wyposażone w zawór oszczędzający aromat: działa on jednokierunkowo, pozwalając na uwolnienie dwutlenku węgla naturalnie uwalnianego przez ziarna po wypaleniu, i zapobieganie przedostawaniu się tlenu do torebki, aby zagwarantować pełne zachowanie aromatów.
Ciekawostka: kawa Krifi zaraz po wypaleniu gromadzona jest w specjalnym zbiorniku i chłodzona poprzez system wymuszonej wentylacji, zwany Quick Fresh. Ta faza jest niezbędna, aby natychmiast utrwalić smak i aromat uwalniany w ziarnach podczas palenia. Przed pakowaniem zawsze następuje ostatnia kontrola polegająca na pobraniu próbki, na której badany jest stopień wilgotności.
Światowe dziedzictwo Ferrara ikoniczny zamek zaispirował Krifi do stworzenia nowego produktu: Foggy Mug. Imponujące mury dworu przez wieki skrywały tajemnicę: wyjątkową mieszankę kawy, która powstaje w cieniu zamkowych wież i iglic.
Z tego baśniowego dworu, Foggy Mug Roasters wyruszyli, aby szerzyć swój kunszt i smak na całym świecie. Odkryj wyjątkową atmosferę Ferrary, delektując się filiżanką The Castle.
Mieszanka: 100% Arabica
Pochodzenie: Brazylia, Gwatemala, Kolumbia, Indie i Kostaryka.
Wyjątkowość Foggy Mug można znaleźć w tej charakterystycznej, pełnej smaku mieszance, której formuły gorliwie bronił romantyczny rycerz Orlando. Legenda mówi, że to właśnie było źródłem jego niesamowitej siły – spróbuj filiżanki Foggy Mug i odkryj w sobie odwagę i nieustraszony temperament dzielnego bohatera!
Extra Bar to idealny wybór dla miłośników espresso. Wyższa temperatura wypalania nadaje mieszance specyficzny pełny i otulający smak. W filiżance rozwija aromatyczne nuty karmelu i gorzkiej czekolady, charakterystyczne cechy kaw indyjskich i afrykańskich.
Stworzona, aby uczcić rok założenia firmy, 1961. Mieszanka powstała przez połączenie najlepszych ziaren arabiki z Ameryki Środkowej i Brazylii. Sposób wypalania uwypukla łagodność smaku i delikatną kwasowość. Niska zawartość kofeiny – mniej niż 1,5% – pozwala cieszyć się tą wyjątkową kawą nawet kilka razy dziennie.