• GORREANA - Hysson 100g - Herbata z wyspy Azory - Portugalia
    31,90 

    Zielona herbata Azorska zmieszana ze wszystkich 3 rodzajów liści, ponadprzeciętna zawartość antyoksydantów, smaczna, świeża, orzeźwiająca i prozdrowotna.

    Zielona herbata HYSSON jest produkowana z trzech górnych liści krzewu herbacianego. Liście te zbierane są w okresie letnim, ponieważ wtedy słońce świeci najmocniej. Pozwala to uzyskać delikatny aromat oraz intensywny smak tej lekko brązowej, zielonej herbaty, delikatne aromaty owocowe, idealna zielona herbata dla wszystkich, którzy nie mogą zaprzyjaźnić się z często gorzkimi herbatami z Azji,

    Herbata zielona Hysson jest znana ze swoich przeróżnych właściwości zdrowotnych, ponieważ jest bardzo bogaty w taniny (garbniki roślinne) i antyoksydanty.

  • GORREANA - Orange Pekoe 100g - Herbata z wyspy Azory - Portugalia
    36,20 

    Czarna herbata Orange Pekoe powstaje wyłącznie z końcowego pąka rośliny i jej pierwszych liści. Ma piękny kolor, okrągły aromat z karmelowymi tonami oraz delikatny zapach. Delikatne i młode listki zbierane są jedynie na początku sezonu zbiorów na przełomie marca, kwietnia i maja. To specyficzny okres w ciągu roku, w którym pojawia się optymalna wilgotność i temperatura powietrza. W rezultacie otrzymuje się wysokiej jakości przejrzysty napar o kolorze miedzi, o wyrazistym smaku i owocowym aromacie, perfekcyjnie dodający czaru i życia popołudniowym chwilom z herbatą.

  • GORREANA - Broken Leaf 100g - Herbata z wyspy Azory - Portugalia
    26,50 

    Trzecia liściasta Herbata Azorska, której liście pękają  podczas wysychania ze względu na swój rozmiar – stąd nazwana – złamany liść. Delikatne i młode listki zbierane są na początku sezonu zbiorów co sprawia że herbata jest lekka, łagodna idealna do picia na co dzień, przyjemna i pachnąca, lekkostrawna nawet w dużych ilościach. Ma piękny kolor, okrągły aromat z delikatnymi tonami oraz cudowny zapach.

  • 11,50 

    Kształt krótkiego makaronu, wypukła faktura i ukośne cięcie. Znane i cenione na całym świecie, idealnie nadają się na proste i szybkie pierwsze danie oraz do sałatek z makaronem lub makaronowego timballa, którymi można delektować się w towarzystwie.

    Mała ciekawostka: pierwotnie żebrowane kształty były produkowane tylko na rynki na północ od Neapolu, w rzeczywistości były znane jako makaron „romski”, podczas gdy „ortodoksyjni” Gragnanesi zawsze preferowali makaron gładki.

    Opakowanie zostało zaprojektowane przez znanych na całym świecie włoskich projektantów mody Dolce & Gabbana D&G

  • 38,90 

    Encosta de Bruma to najlepsza zielona herbata, jaką Gorrena ma do zaoferowania. To wykwintna herbata produkowana wyłącznie z pąków końcowych i pierwszego liścia rośliny. Krzewy herbaciane rosną na najwyższym grzbiecie plantacji herbaty Gorreana i są zbierane na przełomie lipca i sierpnia, kiedy to ciągła mgła chroni liście przed intensywnym nasłonecznieniem. Roślina nabiera w tym okresie subtelnych słodkich i lekkich właściwości dzięki warunkom klimatycznym opadów, wilgotności względnej i średniej temperaturze powietrza. Ta herbata jest idealna do picia jako poranna lub popołudniowa herbata. Jest bardzo bogaty w garbniki i przeciwutleniacze, dlatego jest znany ze swoich różnych korzyści zdrowotnych. |

  • Gotowe salami Cotechino - Zironi - włoskie
    60,00 

    Otrzymywany ze skór i chudych części narodowej wieprzowiny, mieszany jest z białym winem, solą, pieprzem, delikatnie aromatyzowany gałką muszkatołową, a następnie umieszczany w naturalnej osłonce wołowej.

    Tradycyjnie w kuchni ferraryjskiej, modeńskiej i bolońskiej towarzyszy mu gotowana na parze soczewica lub puree ziemniaczane, co historycznie stanowi dobre, pomyślne danie.

    Przed podaniem gotować w wodzie przez około 30 minut, nie otwierając specjalnej torebki próżniowej. Powstały w ten sposób sos można później wykorzystać do przygotowania smacznego pieczywa (zastępując użycie oliwy z oliwek).

    Produkt bez glutenu i laktozy.

  • Parmigiano ser długo dojrzewający 24 miesiące
    107,00 

    Waga +/- 650 gr.

    Parmigiano Reggiano Montecoppe po 24 miesięcach osiąga idealny czas leżakowania. To najlepszy moment aby go posmakować i poczuć w nosie oraz na podniebieniu bogactwo zapachów i aromatów w idealnej równowadze.

    Dzięki długiemu leżakowaniu obok mleka i masła można wyczuć nuty roztopionego masła i skórki chleba. Obok nut suszonych owoców i przypraw pojawiają się świeże owoce i cytrusy. Ser ma nutę słodyczy, a konsystencja jest jednocześnie krucha i miękka.

    Parmezan z Montecoppe (Parmigiano Reggiano) jest produkowany w regionie Emilia Romagna z surowego mleka krów karmionych specjalną dietą. Następnie ser dojrzewa zgodnie z normami ChNP (chroniona nazwa pochodzenia).

  • Cebula Borrettana grillowana w oleju - 280/140gr - Da Vinci - Toskania - Włoskie
    19,60 

    Mówimy o Grillowanej cebuli Borettana w oleju słonecznikowym i occie balsamicznym z Modeny ChOG, jednej z włoskich warzywnych doskonałości. Słodki smak i chrupiąca konsystencja sprawiają, że jest bardzo popularnym składnikiem w kuchni: często podawana z salami lub rostbefem, jest również bardzo popularna jako dodatek.

  • Zielone oliwki z przyprawami - Terramia - Sycylia
    19,90 

    Oliwki w oliwie extra virgin, z dodatkiem aromatycznych ziół. Oliwki Nocellara są zbierane ręcznie, kalibrowane i przetwarzane w ciągu 12 godzin od zbioru i dojrzewają w wodzie i soli przez 3/4 miesiąca, zanim trafią na twoje stoły.

  • Suszone pomidory w oleju - 280/140gr - Da Vinci - Toskania - Włoskie
    14,50 

    Suszone pomidory DaVinci Sun Dried Tomatos są wytwarzane z najlepszych pomidorów zebranych z winorośli. Idealny do użycia w sosie alfredo, aby dodać subtelnego pomidorowego smaku lub do ulubionej pizzy; jesteśmy pewni, że znajdziesz wiele innych wspaniałych zastosowań dla tej włoskiej specjalności.