Zielona herbata Azorska zmieszana ze wszystkich 3 rodzajów liści, ponadprzeciętna zawartość antyoksydantów, smaczna, świeża, orzeźwiająca i prozdrowotna.
Zielona herbata HYSSON jest produkowana z trzech górnych liści krzewu herbacianego. Liście te zbierane są w okresie letnim, ponieważ wtedy słońce świeci najmocniej. Pozwala to uzyskać delikatny aromat oraz intensywny smak tej lekko brązowej, zielonej herbaty, delikatne aromaty owocowe, idealna zielona herbata dla wszystkich, którzy nie mogą zaprzyjaźnić się z często gorzkimi herbatami z Azji,
Herbata zielona Hysson jest znana ze swoich przeróżnych właściwości zdrowotnych, ponieważ jest bardzo bogaty w taniny (garbniki roślinne) i antyoksydanty.
Czarna herbata Orange Pekoe powstaje wyłącznie z końcowego pąka rośliny i jej pierwszych liści. Ma piękny kolor, okrągły aromat z karmelowymi tonami oraz delikatny zapach. Delikatne i młode listki zbierane są jedynie na początku sezonu zbiorów na przełomie marca, kwietnia i maja. To specyficzny okres w ciągu roku, w którym pojawia się optymalna wilgotność i temperatura powietrza. W rezultacie otrzymuje się wysokiej jakości przejrzysty napar o kolorze miedzi, o wyrazistym smaku i owocowym aromacie, perfekcyjnie dodający czaru i życia popołudniowym chwilom z herbatą.
Czarna herbata Azorska z 2 listków w rezultacie otrzymuje się wysokiej jakości napar o ciemnej barwie, wyrazistym mocnym smaku i aromacie, perfekcyjnie dodający czaru i życia popołudniowym chwilom z herbatą i przy tym bardzo orzeźwiająca. Przyjemność dla miłośników mocnych herbat.
Trzecia liściasta Herbata Azorska, której liście pękają podczas wysychania ze względu na swój rozmiar – stąd nazwana – złamany liść. Delikatne i młode listki zbierane są na początku sezonu zbiorów co sprawia że herbata jest lekka, łagodna idealna do picia na co dzień, przyjemna i pachnąca, lekkostrawna nawet w dużych ilościach. Ma piękny kolor, okrągły aromat z delikatnymi tonami oraz cudowny zapach.
Niepowtarzalny smak najlepszych pistacji zamkniętych w bardzo delikatnym słodkim kremie, wyprodukowanym na Sycylii.
Do delektowania się chlebem, ciasteczkami, naleśnikami, croissantami i wnętrzem biszkoptu. Do kawy (łyżeczka jako alternatywa dla cukru).
Polecany również do nadziewania tart, brioszek i wypieków (stosować na zimno po upieczeniu). |
Kształt krótkiego makaronu, wypukła faktura i ukośne cięcie. Znane i cenione na całym świecie, idealnie nadają się na proste i szybkie pierwsze danie oraz do sałatek z makaronem lub makaronowego timballa, którymi można delektować się w towarzystwie.
Mała ciekawostka: pierwotnie żebrowane kształty były produkowane tylko na rynki na północ od Neapolu, w rzeczywistości były znane jako makaron „romski”, podczas gdy „ortodoksyjni” Gragnanesi zawsze preferowali makaron gładki.
Opakowanie zostało zaprojektowane przez znanych na całym świecie włoskich projektantów mody Dolce & Gabbana D&G
Otrzymywany ze skór i chudych części narodowej wieprzowiny, mieszany jest z białym winem, solą, pieprzem, delikatnie aromatyzowany gałką muszkatołową, a następnie umieszczany w naturalnej osłonce wołowej.
Tradycyjnie w kuchni ferraryjskiej, modeńskiej i bolońskiej towarzyszy mu gotowana na parze soczewica lub puree ziemniaczane, co historycznie stanowi dobre, pomyślne danie.
Przed podaniem gotować w wodzie przez około 30 minut, nie otwierając specjalnej torebki próżniowej. Powstały w ten sposób sos można później wykorzystać do przygotowania smacznego pieczywa (zastępując użycie oliwy z oliwek).
Parmigiano Reggiano Montecoppe po 24 miesięcach osiąga idealny czas leżakowania. To najlepszy moment aby go posmakować i poczuć w nosie oraz na podniebieniu bogactwo zapachów i aromatów w idealnej równowadze.
Dzięki długiemu leżakowaniu obok mleka i masła można wyczuć nuty roztopionego masła i skórki chleba. Obok nut suszonych owoców i przypraw pojawiają się świeże owoce i cytrusy. Ser ma nutę słodyczy, a konsystencja jest jednocześnie krucha i miękka.
Parmezan z Montecoppe (Parmigiano Reggiano) jest produkowany w regionie Emilia Romagna z surowego mleka krów karmionych specjalną dietą. Następnie ser dojrzewa zgodnie z normami ChNP (chroniona nazwa pochodzenia).
Mówimy o Grillowanej cebuli Borettana w oleju słonecznikowym i occie balsamicznym z Modeny ChOG, jednej z włoskich warzywnych doskonałości. Słodki smak i chrupiąca konsystencja sprawiają, że jest bardzo popularnym składnikiem w kuchni: często podawana z salami lub rostbefem, jest również bardzo popularna jako dodatek.
Zielona herbata Azorska zmieszana ze wszystkich 3 rodzajów liści, ponadprzeciętna zawartość antyoksydantów, smaczna, świeża, orzeźwiająca i prozdrowotna.
Zielona herbata HYSSON jest produkowana z trzech górnych liści krzewu herbacianego. Liście te zbierane są w okresie letnim, ponieważ wtedy słońce świeci najmocniej. Pozwala to uzyskać delikatny aromat oraz intensywny smak tej lekko brązowej, zielonej herbaty, delikatne aromaty owocowe, idealna zielona herbata dla wszystkich, którzy nie mogą zaprzyjaźnić się z często gorzkimi herbatami z Azji,
Herbata zielona Hysson jest znana ze swoich przeróżnych właściwości zdrowotnych, ponieważ jest bardzo bogaty w taniny (garbniki roślinne) i antyoksydanty. Produkt w promocji dla spożycia do końca listopada 2022.
Anchois w oliwie z oliwek z Morza Kantabryjskiego „Angelo Parodi”: doskonałość i niepowtarzalny smak.
Anchois Angelo Parodi z Morza Kantabryjskiego to autentyczny przysmak pochodzący z jednego z najbardziej znanych obszarów morskich na świecie. Ekspercko łowione w Morzu Kantabryjskim w miesiącach kwietniu i maju, idealnym okresie na pozyskanie najlepszej jakości ryb (w ruchu i przed tarłem), te anchois są ręcznie robione na świeżo. Proces ten zapewnia, że charakterystyczny smak anchois może być doceniony, oferując niezrównane kulinarne doznania. Wybierz anchois Angelo Parodi z Morza Kantabryjskiego, aby delektować się doskonałością i wyjątkową jakością tego morskiego skarbu.